Рецепт Пасха сирна запечена фото

Пасха сирна запечена
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Сир , Яйця , Вершкове масло
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Випічка , Десерти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Свято Світлого Воскресіння святкують по всьому світу. Найголовнішим стравою дня є паска. Існує багато варіацій на цю тему. Пропонуємо рецепт, як приготувати паску сирну запечену.

Опис приготування:

Хтось купує, а хтось готує пасху сам. У кожної господині є свої секрети і рецепти. Найчастіше її роблять з дріжджового тіста з додаванням цукатів, сухофруктів, родзинок, маку та ін. Рецепт приготування сирної паски в духовці досить нетрадиційний, але дуже смачний. Вона обов'язково сподобається і дорослим, і дітям.

  • Борошно - 300 грам
  • Молоко - 60 мілілітрів
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Дріжджі сухі - 1 штука (пакетик)
  • Жовток - 3 штуки
  • Цедра лимону - 1 Чайна ложка
  • Сир - 1 кілограм
  • Яйце - 4 штуки
  • Ваніль і цукор - За смаком
  • Манька - 3 Ст. Ложки
  • Ізюм - 100 грам
великдень сирна запечена - фото крок 1
1. Перш за все готуємо тісто: молоко підігріваємо до кімнатної температури, наливаємо його в миску, додаємо дріжджі, 2 жовтка, цукор, розм'якшене масло і лимонну цедру. Перемішуємо і порційно насипаємо борошно. Готове тісто накриваємо рушником і залишаємо на 60 хвилин. Форму для випікання змащуємо маслом, готове тісто рівномірно розподіляємо по дну і по стінках.
великдень сирна запечена - фото крок 2
2. Сир перетираем через сито, так він вийде легше, додаємо до нього яйця, вимочений родзинки, цукровий пісок і ваніль за смаком, перемішуємо до однорідної консистенції.
великдень сирна запечена - фото крок 3
3. Готову сирну масу перекладаємо в форму з тестом. Із залишків тіста формуємо прикраси і викладаємо їх на верх. Яєчним жовтком змащуємо верх і відправляємо в розігрітий до 180 градусів духовку на 1 час, може знадобитися трохи більше або менше часу. Готову сирну паску відразу не виймаємо з форми, залишаємо трохи охолонути. Смачного!

Схожі рецепти