Рецепт Пасха ніжна сирна фото

Пасха ніжна сирна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Пасха
Випічка
Кількість порцій: 7-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Завжди хотіла приготувати справжню паску. У цьому році вийшло здійснити цю задумку! Дуже смачна, повітряна, ніжна:)

Опис приготування:

1). Сир збити міксером, додати розм'якшене масло, перемішати.

2). Окремо збити яйця з цукром і ваніліном, поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, і варити до тих пір, поки вона не почне густіти (близько 3 хвилин). Потім дати охолонути.

3). Змішати сир (1) з цукатами (дрібно порізаними), горіхами (дрібно порубаними) і родзинками.

4). У сир додати яєчну масу і вершки і перемішати міксером.

5). Pasočnicu (або друшляк, якщо немає пасочніци) застелити марлею, складеної в 2-3 шару. Краї марлі повинні звисати. Викласти туди сирну масу.

6). Краї загорнути.

7). Форму поставити в миску, оскільки буде стікати сироватка.

8). Поставити зверху вантаж. Форму разом з вантажем - в холодильник на ніч.

9). Краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати решту марлю.

10). Прикрасити паску за смаком.

СМАЧНОГО! !!


  • Сир - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Яйця - 2-3 штук
  • Цукор - 100 грам
  • Ванілін - 1 Чайна ложка
  • Вершки - 100 мілілітрів
  • Ізюм, горіхи, цукати - 100 грам (за смаком)
1). Сир збити міксером, додати розм'якшене масло, перемішати.

2). Окремо збити яйця з цукром і ваніліном, поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, і варити до тих пір, поки вона не почне густіти (близько 3 хвилин). Потім дати охолонути.

3). Змішати сир (1) з цукатами (дрібно порізаними), горіхами (дрібно порубаними) і родзинками.

4). У сир додати яєчну масу і вершки і перемішати міксером.

5). Pasočnicu (або друшляк, якщо немає пасочніци) застелити марлею, складеної в 2-3 шару. Краї марлі повинні звисати. Викласти туди сирну масу.

6). Краї загорнути.

7). Форму поставити в миску, оскільки буде стікати сироватка.

8). Поставити зверху вантаж. Форму разом з вантажем - в холодильник на ніч.

9). Краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати решту марлю.

10). Прикрасити паску за смаком.

СМАЧНОГО! !!

Схожі рецепти