Пасха ніжна сирна
(покроковий рецепт з фото)
Завжди хотіла приготувати справжню паску. У цьому році вийшло здійснити цю задумку! Дуже смачна, повітряна, ніжна:)
1). Сир збити міксером, додати розм'якшене масло, перемішати.
2). Окремо збити яйця з цукром і ваніліном, поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, і варити до тих пір, поки вона не почне густіти (близько 3 хвилин). Потім дати охолонути.
3). Змішати сир (1) з цукатами (дрібно порізаними), горіхами (дрібно порубаними) і родзинками.
4). У сир додати яєчну масу і вершки і перемішати міксером.
5). Pasočnicu (або друшляк, якщо немає пасочніци) застелити марлею, складеної в 2-3 шару. Краї марлі повинні звисати. Викласти туди сирну масу.
6). Краї загорнути.
7). Форму поставити в миску, оскільки буде стікати сироватка.
8). Поставити зверху вантаж. Форму разом з вантажем - в холодильник на ніч.
9). Краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати решту марлю.
10). Прикрасити паску за смаком.
СМАЧНОГО! !!
- Сир - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2-3 штук
- Цукор - 100 грам
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Вершки - 100 мілілітрів
- Ізюм, горіхи, цукати - 100 грам (за смаком)
2). Окремо збити яйця з цукром і ваніліном, поставити масу на середній вогонь, довести до кипіння, постійно помішуючи, і варити до тих пір, поки вона не почне густіти (близько 3 хвилин). Потім дати охолонути.
3). Змішати сир (1) з цукатами (дрібно порізаними), горіхами (дрібно порубаними) і родзинками.
4). У сир додати яєчну масу і вершки і перемішати міксером.
5). Pasočnicu (або друшляк, якщо немає пасочніци) застелити марлею, складеної в 2-3 шару. Краї марлі повинні звисати. Викласти туди сирну масу.
6). Краї загорнути.
7). Форму поставити в миску, оскільки буде стікати сироватка.
8). Поставити зверху вантаж. Форму разом з вантажем - в холодильник на ніч.
9). Краї марлі прибрати, форму перевернути, прибрати решту марлю.
10). Прикрасити паску за смаком.
СМАЧНОГО! !!