Сирна запіканка «ніжна»
(покроковий рецепт з фото)
Любителям сирних десертів не рекомендую проходити повз. Перед вами дивно простий і смачний варіант, як приготувати сирну запіканку "ніжну" . Повірте, вона дійсно тане в роті.
Це класичний рецепт запіканки, без будь-яких добавок. Але при бажанні ви можете доповнити рецепт родзинками або іншими сухофруктами, цукатами або навіть бананами, наприклад. Якщо під рукою не виявилося борошна, можете додати в тісто манну крупу. Перед подачею запіканку присипте цукровою пудрою або полийте згущеним молоком, буде класно!
- Сир - 450 грам
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Натуральний йогурт - 2 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 Ст. Ложки (приблизно)
1. Цей рецепт мені подобається своєю простотою. Спершу включіть її, нехай розігрівається до 180 градусів. У глибоку миску викладіть сир, vbeyte яйця, додайте цукор (звичайний і ванільний) і йогурт.
2. За допомогою погружного блендера або міксера ретельно перемішайте до однорідності. Додайте розпушувач і просіяне борошно. Ще раз перемішайте і викладіть у жароміцних форму, змащену маслом і присипану борошном.
3. Запікайте в духовці близько 45-55 хвилин, в залежності від розміру форми, до утворення рум'яної скоринки. Після остудіть трохи, поріжте порційними шматочками і подавайте до столу (ідеально - зі сметаною). Смачного!