Рецепт Ніжна запіканка з індички з рисом фото

Ніжна запіканка з індички з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Індичка, Птах, Крупи, Мал
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ніжна запіканка з індички з рисом обов'язково буде вам до смаку. Її можна подавати до столу на обід або на вечерю. Щоб запіканку було зручно їсти, робіть її в порційних формочках.

Запіканку можна вважати одним із найсмачніших і популярних гарячих страв. Вона може бути як солодкою, так і солоної. Склад також відрізняється. Щоб знати, як приготувати ніжну запіканку з індички з рисом, уважно прочитайте цей рецепт. Ви зможете побалувати свою родину смачним і ситним блюдом.

  • Філе індички - 350 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Молоко - 80 мілілітрів
  • Суміш перців - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйця курячі - 1 штука
  • Куркума - 1/2 чайних ложки
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Рис басматі - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Сир твердий - 200 грам
ніжна запіканка з індички з рисом - фото крок 1
У каструльку влийте чисту питну воду, доведіть її до кипіння. Покладіть в неї рис, варіть до повної готовності. Додайте до рису куркуму і сіль, заправте вершковим маслом. Ретельно все перемішайте.
ніжна запіканка з індички з рисом - фото крок 2
Вимийте і висушіть індиче філе. Зачистіть його від плівок. Наріжте дрібними кубиками, які обсмажте до золотистого відтінку на сковороді з додаванням рослинної олії і рубленого ріпчастої цибулі.
ніжна запіканка з індички з рисом - фото крок 3
Сир натріть на тертці. Підійде будь-який сорт твердого сиру. Бажано брати той, який добре плавиться.
ніжна запіканка з індички з рисом - фото крок 4
В окрему піалу вбийте сире куряче яйце. Додайте до нього сметану і влийте молоко. Збийте інгредієнти вилочкою, щоб вони стали однорідними.
ніжна запіканка з індички з рисом - фото крок 5
Візьміть формочки для запікання, змастіть їх вершковим маслом. Викладіть на дно трохи рису, а потім індичку, obžarennuû порт. Додати сіль й.
ніжна запіканка з індички з рисом - фото крок 6
Поверх шару м'яса в кожну формочку викладіть залишки рису. Потім його посипте тертим сиром. Зверху залийте все збитим яйцем зі сметаною і молоком. Готуйте запіканку в духовці при температурі двісті градусів тридцять хвилин.

Схожі рецепти