Ніжна запіканка з індички з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна запіканка з індички з рисом обов'язково буде вам до смаку. Її можна подавати до столу на обід або на вечерю. Щоб запіканку було зручно їсти, робіть її в порційних формочках.
Запіканку можна вважати одним із найсмачніших і популярних гарячих страв. Вона може бути як солодкою, так і солоної. Склад також відрізняється. Щоб знати, як приготувати ніжну запіканку з індички з рисом, уважно прочитайте цей рецепт. Ви зможете побалувати свою родину смачним і ситним блюдом.
- Філе індички - 350 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Молоко - 80 мілілітрів
- Суміш перців - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйця курячі - 1 штука
- Куркума - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 40 грам
- Рис басматі - 1 Ст. Ложка
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сир твердий - 200 грам
У каструльку влийте чисту питну воду, доведіть її до кипіння. Покладіть в неї рис, варіть до повної готовності. Додайте до рису куркуму і сіль, заправте вершковим маслом. Ретельно все перемішайте.
Вимийте і висушіть індиче філе. Зачистіть його від плівок. Наріжте дрібними кубиками, які обсмажте до золотистого відтінку на сковороді з додаванням рослинної олії і рубленого ріпчастої цибулі.
Сир натріть на тертці. Підійде будь-який сорт твердого сиру. Бажано брати той, який добре плавиться.
В окрему піалу вбийте сире куряче яйце. Додайте до нього сметану і влийте молоко. Збийте інгредієнти вилочкою, щоб вони стали однорідними.
Візьміть формочки для запікання, змастіть їх вершковим маслом. Викладіть на дно трохи рису, а потім індичку, obžarennuû порт. Додати сіль й.
Поверх шару м'яса в кожну формочку викладіть залишки рису. Потім його посипте тертим сиром. Зверху залийте все збитим яйцем зі сметаною і молоком. Готуйте запіканку в духовці при температурі двісті градусів тридцять хвилин.