Рецепт Пасха з морквою фото

Пасха з морквою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Морква
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Ви любите не тільки смачні, але і корисні страви? Тоді паска з морквою повинна вас зацікавити. Яскрава, ніжна і смачна - це справжній святковий страва.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування паски з морквою не є складним. Для початку необхідно вимити, просушити і очистити моркву.

2. Натерти моркву на середній тертці і викласти в каструлю.

3. Додати 2-3 столові ложки цукру і поставити на вогонь.

4. Тим часом вимити, просушити апельсин. Зняти цедру і додати до моркви.

5. Морква варити на середньому вогні, поки вона не стане м'якою. При необхідності додавати потроху воду.

6. За цей час можна зайнятися сиром. Його потрібно протерти через сито, щоб позбутися від грудочок.

7. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром і дрібкою ваніліну. 8. Додати до нього сир, все ретельно перемішати.

9. Коли морква зварилася, її потрібно добре остудити. Потім протерти через сито.

10. Морквяне пюре додати до сиру і збити до однорідної маси.

11. Великдень з морквою в домашніх умовах практично готова. Тепер залишилося перемістити сирну масу в форму, попередньо застеливши її марлею, а зверху поставити вантаж. У такому вигляді паска повинна постояти в холодильнику мінімум 1 добу. Потім можна її дістати, звільнити з форми і подавати до столу, попередньо прикрасивши за бажанням.

  • Сир - 1 кілограм
  • Морква - 500 грам
  • Апельсин - 1 штука
  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 200-250 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
1. Рецепт приготування паски з морквою не є складним. Для початку необхідно вимити, просушити і очистити моркву.

2. Натерти моркву на середній тертці і викласти в каструлю.

3. Додати 2-3 столові ложки цукру і поставити на вогонь.

4. Тим часом вимити, просушити апельсин. Зняти цедру і додати до моркви.

5. Морква варити на середньому вогні, поки вона не стане м'якою. При необхідності додавати потроху воду.

6. За цей час можна зайнятися сиром. Його потрібно протерти через сито, щоб позбутися від грудочок.

7. Розм'якшене вершкове масло розтерти з цукром і дрібкою ваніліну. 8. Додати до нього сир, все ретельно перемішати.

9. Коли морква зварилася, її потрібно добре остудити. Потім протерти через сито.

10. Морквяне пюре додати до сиру і збити до однорідної маси.

11. Великдень з морквою в домашніх умовах практично готова. Тепер залишилося перемістити сирну масу в форму, попередньо застеливши її марлею, а зверху поставити вантаж. У такому вигляді паска повинна постояти в холодильнику мінімум 1 добу. Потім можна її дістати, звільнити з форми і подавати до столу, попередньо прикрасивши за бажанням.

Схожі рецепти