Рецепт Пасха з гарбузом фото

Пасха з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Сир , Гарбуз
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 дн. 14 г. 0 хв.

Дивно яскрава, святкова і дуже смачна паска з гарбузом може з'явитися на вашому столі. Спробуйте приготувати її і ви будете вражені результатом.

Опис приготування:

1. Рецепт приготування паски з гарбузом насправді дуже простий. Насамперед слід зайнятися гарбузом. Її потрібно вимити, очистити від шкірки і насіння і нарізати невеликими кубиками. Краще використовувати помаранчеву гарбуз, а не жовту.

2. У невелику каструлю відправити гарбуз і додати 1-2 ложки цукру. Поставити на вогонь і на середньому вогні довести до готовності. При бажанні, можна додати трохи молока. Також можна додати до гарбуза цедру апельсина або лимона.

3. Поки гарбуз готується, час приступати до сиру. Його потрібно протерти через сито, щоб позбутися від грудочок і зробити його більш повітряним. Якщо сир рідкий, то попередньо краще помістити його по прес і дати стекти зайвої рідини.

4. Вершкове масло, трохи розм'якшене, з'єднати з цукром і ваніліном. Протерти.

5. Сир з'єднати з маслом і ретельно перемішати. За бажанням додати родзинки, курагу або цукати.

6. Готовий гарбуз остудити і протерти через сито. Додати до сиру і збити до однорідної консистенції.

7. Великдень з гарбузом в домашніх умовах майже готова. Саме час перемістити її в форму, поставити зверху вантаж і відправити в холодильник мінімум на 24 годину. Потім звільнити з форми і прикрасити паску за бажанням.

  • Сир - 500 грам
  • Вершкове масло - 125 грам
  • Гарбуз - 300 грам
  • Цукор - 100-150 грам
  • Ванілін - 1 щіпка
1. Рецепт приготування паски з гарбузом насправді дуже простий. Насамперед слід зайнятися гарбузом. Її потрібно вимити, очистити від шкірки і насіння і нарізати невеликими кубиками. Краще використовувати помаранчеву гарбуз, а не жовту.

2. У невелику каструлю відправити гарбуз і додати 1-2 ложки цукру. Поставити на вогонь і на середньому вогні довести до готовності. При бажанні, можна додати трохи молока. Також можна додати до гарбуза цедру апельсина або лимона.

3. Поки гарбуз готується, час приступати до сиру. Його потрібно протерти через сито, щоб позбутися від грудочок і зробити його більш повітряним. Якщо сир рідкий, то попередньо краще помістити його по прес і дати стекти зайвої рідини.

4. Вершкове масло, трохи розм'якшене, з'єднати з цукром і ваніліном. Протерти.

5. Сир з'єднати з маслом і ретельно перемішати. За бажанням додати родзинки, курагу або цукати.

6. Готовий гарбуз остудити і протерти через сито. Додати до сиру і збити до однорідної консистенції.

7. Великдень з гарбузом в домашніх умовах майже готова. Саме час перемістити її в форму, поставити зверху вантаж і відправити в холодильник мінімум на 24 годину. Потім звільнити з форми і прикрасити паску за бажанням.

Схожі рецепти