Пасха в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Так, так, ви не помилилися - йдеться саме про пасці, а не про пасхальному пасці. Це традиційне сирне ласощі теж можна приготувати в хлібопічці! спробуємо?
Звичайно, випікати в цей раз хлібопічка нічого не буде - тільки змішає інгредієнти для паски. Але зате як! .. Саме ретельне вимішування і перетирання продуктів до однорідної маси робить паску ніжною, повітряної і такою смачною. Вручну це зробити важко, міксер в такій справі теж не помічник, потужним об'ємним блендером може похвалитися не кожен… Загалом, хлібопічка, і тільки вона! Отже - простий рецепт паски в хлібопічці:
1. Жовтки відокремити від білків і збити з цукром.
2. Поступово ввести в жовткову масу вершки. Продовжуючи збивати, прогріти на повільному вогні - не до кипіння! Як тольок маса загусне, додати ваніль і корицю, перемішати і зняти з вогню.
3. Горіхи подрібнити, при бажанні - прожарити на сухій сковороді.
4. У контейнер хлібопічки викласти сир, вилити вершково-яєчний крем, сухофрукти і горіхи.
5. Включити хлібопічку на заміс тесту. Почувши звуковий сигнал про закінчення замісу - відкрити кришку і спробувати паску. Якщо недостатньо однорідна - включити заміс ще раз.
6. Готову паску викласти в заздалегідь підготовлену і змащену маслом (щоб потім простіше було діставати) форму. Щільно утрамбувати, накрити, прибрати в холодильник на 12-24 годину.
7. Перевернути форму на плоске блюдо і дістати паску.
Готову паску прикрасити горіхами, цукатами, сухофруктами - словом, ніж душа забажає!
- Сир - 1 кілограм( "мокрий" Творог для пасхи не подходит- Его надо предварительно отжимать. Сухой сделает ее жесткой. Кращий варіант - Творог средней влажности.)
- Жовтки яєчні - 3 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершки - 300 мілілітрів
- Сухофрукти - 1 Склянка
- Горіхи - 1 Склянка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
1. Жовтки відокремити від білків і збити з цукром.
2. Поступово ввести в жовткову масу вершки. Продовжуючи збивати, прогріти на повільному вогні - не до кипіння! Як тольок маса загусне, додати ваніль і корицю, перемішати і зняти з вогню.
3. Горіхи подрібнити, при бажанні - прожарити на сухій сковороді.
4. У контейнер хлібопічки викласти сир, вилити вершково-яєчний крем, сухофрукти і горіхи.
5. Включити хлібопічку на заміс тесту. Почувши звуковий сигнал про закінчення замісу - відкрити кришку і спробувати паску. Якщо недостатньо однорідна - включити заміс ще раз.
6. Готову паску викласти в заздалегідь підготовлену і змащену маслом (щоб потім простіше було діставати) форму. Щільно утрамбувати, накрити, прибрати в холодильник на 12-24 годину.
7. Перевернути форму на плоске блюдо і дістати паску.
Готову паску прикрасити горіхами, цукатами, сухофруктами - словом, ніж душа забажає!