Парові котлети з яловичини
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом все більше людей замислюється про своє самопочуття і починає готувати їжу на пару. Простий рецепт парових котлет з яловичини оцінять всі, кому небайдуже своє здоров'я.
Чому страви, приготовані на пару, корисніше смажених, зрозуміло - ні тобі висококалорійних жирів, немає канцерогенів… А як же відварювання - теж шкідливо? немає, НЕ шкідливо, але значна частина поживних речовин і вітамінів з продукту переходить в воду - тому, якщо ви потім не використовуєте відвар, то теж виходить не дуже добре. До того ж, багато страв варити просто неможливо - ті ж котлети, кинуті в окріп, перетворяться на фрикадельки.
Я ж хочу розповісти вам, як приготувати парові котлети з яловичини. Це моє улюблене м'ясо, але у нього є великий недолік - неправильно приготоване, воно стає жорстким. Котлет це стосується в першу чергу - для соковитості в фарш зазвичай доводиться додавати свинину або сало. Але це не "дієтично" варіант - для тих, хто може собі дозволити такі гастрономічні "пустощі" .
Щоб отримати смачні яловичі котлети без таких "серйозних" добавок (вершкове масло ж не вважається, правда? ), їх потрібно готувати на пару - і ви будете приємно здивовані соковитістю і ніжністю цієї страви!
- Яловичина - 500 грам
- Хліб пшеничний - 100 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
- Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком