Рецепт Парові котлети з яловичини фото

Парові котлети з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , Корисний обід
Гарячі страви , Котлети , Страви на пару
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Останнім часом все більше людей замислюється про своє самопочуття і починає готувати їжу на пару. Простий рецепт парових котлет з яловичини оцінять всі, кому небайдуже своє здоров'я.

Опис приготування:

Чому страви, приготовані на пару, корисніше смажених, зрозуміло - ні тобі висококалорійних жирів, немає канцерогенів… А як же відварювання - теж шкідливо? немає, НЕ шкідливо, але значна частина поживних речовин і вітамінів з продукту переходить в воду - тому, якщо ви потім не використовуєте відвар, то теж виходить не дуже добре. До того ж, багато страв варити просто неможливо - ті ж котлети, кинуті в окріп, перетворяться на фрикадельки.

Я ж хочу розповісти вам, як приготувати парові котлети з яловичини. Це моє улюблене м'ясо, але у нього є великий недолік - неправильно приготоване, воно стає жорстким. Котлет це стосується в першу чергу - для соковитості в фарш зазвичай доводиться додавати свинину або сало. Але це не"дієтично" варіант - для тих, хто може собі дозволити такі гастрономічні"пустощі" .

Щоб отримати смачні яловичі котлети без таких"серйозних" добавок (вершкове масло ж не вважається, правда? ), їх потрібно готувати на пару - і ви будете приємно здивовані соковитістю і ніжністю цієї страви!

  • Яловичина - 500 грам
  • Хліб пшеничний - 100 грам
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Панірувальні сухарі - 0, 5 склянки
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
парові котлети з яловичини - фото крок 1
М'ясо промити, видалити прожилки і плівки, нарізати на шматочки.
парові котлети з яловичини - фото крок 2
Прокрутити в м'ясорубці або блендері до однорідного стану.
парові котлети з яловичини - фото крок 3
Додати подрібнені цибулю і часник.
парові котлети з яловичини - фото крок 4
А також розмочений в молоці хліб, яйце, розм'якшене вершкове масло, сіль і перець. Ретельно перемішати.
парові котлети з яловичини - фото крок 5
З отримав фаршу сформувати котлети і обваляти в панірувальних сухарях.
парові котлети з яловичини - фото крок 6
Укласти котлети в чашу мультиварки або пароварки. Не забуваємо налити необхідну кількість води! :) готувати котлети 45-50 хвилин.
парові котлети з яловичини - фото крок 7
Подавати гарячими з улюбленим гарніром!

Схожі рецепти