Парасольки на зиму 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Гриби парасольки я ставлю на зиму. Бажано гриби для закачування брати молоденькі і нечервівие. Взимку парасольки можна в пироги і пиріжки додавати, приправляти сметаною і цибулею, да під картопельку.
Як приготувати парасольки на зиму? 
1. Гриби очистіть від гілочок, листочків, промийте під проточною водою.
2. Очищені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.
3. Коли парасольки закиплять, додайте ложку солі (ця сіль не входить в список інгредієнтів рецепта). Варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні.
4. Через 40 хвилин парасольки відкиньте на друшляк і промийте під стічної холодною водою. Залиште в раковині в друшляку, щоб стекла вода.
5. Зваріть маринад з літра води, цукру, солі, перцю і гвоздики. Після того, як маринад закипить, обережно додайте оцет.
6. У киплячий маринад викладіть парасольки, знову доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин.
7. Банки простерилизуйте, викладіть в них гриби і залийте гарячим маринадом. Засукайте і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте приготовані парасольки на зиму в темному і прохолодному місці.
Смачного! 
- Парасольки - 1 кілограм
 - Вода - 1 літр
 - Оцет 9-відсотковий - 8 Ст. Ложок
 - Цукор - 2 Ст. Ложки
 - Сіль - 2 Ст. Ложки
 - Лавровий лист - 1 штука
 - Чорний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
 - Запашний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
 - Гвоздика - 2-3 штук
 
1. Гриби очистіть від гілочок, листочків, промийте під проточною водою.
2. Очищені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.
3. Коли парасольки закиплять, додайте ложку солі (ця сіль не входить в список інгредієнтів рецепта). Варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні.
4. Через 40 хвилин парасольки відкиньте на друшляк і промийте під стічної холодною водою. Залиште в раковині в друшляку, щоб стекла вода.
5. Зваріть маринад з літра води, цукру, солі, перцю і гвоздики. Після того, як маринад закипить, обережно додайте оцет.
6. У киплячий маринад викладіть парасольки, знову доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин.
7. Банки простерилизуйте, викладіть в них гриби і залийте гарячим маринадом. Засукайте і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте приготовані парасольки на зиму в темному і прохолодному місці.
Смачного!