Рецепт Парасольки на зиму фото

Парасольки на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Китайська кухня
Гриби , Парасольки
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 2-3
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Гриби парасольки я ставлю на зиму. Бажано гриби для закачування брати молоденькі і нечервівие. Взимку парасольки можна в пироги і пиріжки додавати, приправляти сметаною і цибулею, да під картопельку.

Опис приготування:

Як приготувати парасольки на зиму?

1. Гриби очистіть від гілочок, листочків, промийте під проточною водою.

2. Очищені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.

3. Коли парасольки закиплять, додайте ложку солі (ця сіль не входить в список інгредієнтів рецепта). Варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні.

4. Через 40 хвилин парасольки відкиньте на друшляк і промийте під стічної холодною водою. Залиште в раковині в друшляку, щоб стекла вода.

5. Зваріть маринад з літра води, цукру, солі, перцю і гвоздики. Після того, як маринад закипить, обережно додайте оцет.

6. У киплячий маринад викладіть парасольки, знову доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин.

7. Банки простерилизуйте, викладіть в них гриби і залийте гарячим маринадом. Засукайте і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте приготовані парасольки на зиму в темному і прохолодному місці.

Смачного!

  • Парасольки - 1 кілограм
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 9-відсотковий - 8 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Чорний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
  • Запашний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
  • Гвоздика - 2-3 штук
Як приготувати парасольки на зиму?

1. Гриби очистіть від гілочок, листочків, промийте під проточною водою.

2. Очищені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.

3. Коли парасольки закиплять, додайте ложку солі (ця сіль не входить в список інгредієнтів рецепта). Варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні.

4. Через 40 хвилин парасольки відкиньте на друшляк і промийте під стічної холодною водою. Залиште в раковині в друшляку, щоб стекла вода.

5. Зваріть маринад з літра води, цукру, солі, перцю і гвоздики. Після того, як маринад закипить, обережно додайте оцет.

6. У киплячий маринад викладіть парасольки, знову доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин.

7. Банки простерилизуйте, викладіть в них гриби і залийте гарячим маринадом. Засукайте і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте приготовані парасольки на зиму в темному і прохолодному місці.

Смачного!

Схожі рецепти