Парасольки на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Гриби парасольки я ставлю на зиму. Бажано гриби для закачування брати молоденькі і нечервівие. Взимку парасольки можна в пироги і пиріжки додавати, приправляти сметаною і цибулею, да під картопельку.
Як приготувати парасольки на зиму?
1. Гриби очистіть від гілочок, листочків, промийте під проточною водою.
2. Очищені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.
3. Коли парасольки закиплять, додайте ложку солі (ця сіль не входить в список інгредієнтів рецепта). Варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні.
4. Через 40 хвилин парасольки відкиньте на друшляк і промийте під стічної холодною водою. Залиште в раковині в друшляку, щоб стекла вода.
5. Зваріть маринад з літра води, цукру, солі, перцю і гвоздики. Після того, як маринад закипить, обережно додайте оцет.
6. У киплячий маринад викладіть парасольки, знову доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин.
7. Банки простерилизуйте, викладіть в них гриби і залийте гарячим маринадом. Засукайте і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте приготовані парасольки на зиму в темному і прохолодному місці.
Смачного!
- Парасольки - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Оцет 9-відсотковий - 8 Ст. Ложок
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Лавровий лист - 1 штука
- Чорний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
- Запашний перець горошком - 0, 5 чайних ложки
- Гвоздика - 2-3 штук
1. Гриби очистіть від гілочок, листочків, промийте під проточною водою.
2. Очищені гриби покладіть в каструлю, залийте холодною водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння.
3. Коли парасольки закиплять, додайте ложку солі (ця сіль не входить в список інгредієнтів рецепта). Варіть протягом 40 хвилин на середньому вогні.
4. Через 40 хвилин парасольки відкиньте на друшляк і промийте під стічної холодною водою. Залиште в раковині в друшляку, щоб стекла вода.
5. Зваріть маринад з літра води, цукру, солі, перцю і гвоздики. Після того, як маринад закипить, обережно додайте оцет.
6. У киплячий маринад викладіть парасольки, знову доведіть до кипіння і варіть протягом 20 хвилин.
7. Банки простерилизуйте, викладіть в них гриби і залийте гарячим маринадом. Засукайте і переверніть догори дном до повного охолодження. Зберігайте приготовані парасольки на зиму в темному і прохолодному місці.
Смачного!