Рецепт Мариновані парасольки фото

Мариновані парасольки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Парасольки
Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Мариновані гриби-зонтики - дуже смачні. Як правило, у парасольок залишають тільки капелюшок. Збирати парасольки треба з великим знанням справи, т.К. Не всі гриби-зонтики їстівні. Маринуються вони просто.

Як приготувати мариновані парасольки?

1. Парасольки очистіть, виріжте червоточинки і наріжте, якщо гриби - великі.

2. Очищені і нарізані парасольки викласти в друшляк і опустіть у відро з холодною водою. Процедуру можна повторити кілька разів.

3. Потім дайте парасолькою стекти, викладіть їх в емальовану каструлю і варіеь в підсоленій воді (з 1 літр води - 50 г солі, 2 г лимонної кислоти). Обов'язково знімайте піну шумівкою.

4. Як тільки парасольки опустилися на дно, вони зварені. Викладіть гриби на друшляк, дайте стекти, а в цей час зваріть маринад.

5. Для приготування маринаду в емальовану каструлю налийте дві склянки води, чайну ложку солі, 3 г лимонної кислоти і спеції (поки не додавайте оцет! ). Доведіть маринад до кипіння, після кипіння додайте оцет.

6. Парасольки викладіть в гарячі простерилізовані банки. Залийте їх гарячим маринадом (до горлечка) і простерилизуйте протягом 40 хвилин на повільному вогні.

7.Засукайте банки з парасольками простерилізованих кришками і охолодіть. Зберігайте в прохолодному місці. Мариновані парасольки можна вживати в їжу через місяць після маринування.

Смачного!

  • Парасольки - 1 кілограм (кількість грибів регулюйте самі.)
  • Вода - 6 склянок(4 склянки - симулювання, 2 - для маринаду)
  • Сіль - 75 грам(50 г - для варіння грибів)
  • Лимонна кислота - 5 грам(2 г - для варіння, 3 г - для маринаду)
  • Цукор - 10 грам
  • Запашний перець - 1 Чайна ложка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Оцет 6-процетного - 5 Ст. Ложок
Як приготувати мариновані парасольки?

1. Парасольки очистіть, виріжте червоточинки і наріжте, якщо гриби - великі.

2. Очищені і нарізані парасольки викласти в друшляк і опустіть у відро з холодною водою. Процедуру можна повторити кілька разів.

3. Потім дайте парасолькою стекти, викладіть їх в емальовану каструлю і варіеь в підсоленій воді (з 1 літр води - 50 г солі, 2 г лимонної кислоти). Обов'язково знімайте піну шумівкою.

4. Як тільки парасольки опустилися на дно, вони зварені. Викладіть гриби на друшляк, дайте стекти, а в цей час зваріть маринад.

5. Для приготування маринаду в емальовану каструлю налийте дві склянки води, чайну ложку солі, 3 г лимонної кислоти і спеції (поки не додавайте оцет! ). Доведіть маринад до кипіння, після кипіння додайте оцет.

6. Парасольки викладіть в гарячі простерилізовані банки. Залийте їх гарячим маринадом (до горлечка) і простерилизуйте протягом 40 хвилин на повільному вогні.

7.Засукайте банки з парасольками простерилізованих кришками і охолодіть. Зберігайте в прохолодному місці. Мариновані парасольки можна вживати в їжу через місяць після маринування.

Смачного!

Схожі рецепти