Панкейкі на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
У нашій країні люблять оладки, а ось в Америці - це панкейкі. Трохи відрізняється спосіб їх приготування, але в цілому обидва страви дуже схожі. Розповім, як приготувати американські панкейкі на йогурті.
Ви можете використовувати кефір, кисле молоко замість йогурту. Панкейкі можна сформувати за допомогою кулінарної форми, спеціальної сковороди, проте, досвідчені господині викладають тісто "на око" . Такі американські оладки готують з ягодами або з фруктами, а подають їх з кленовим сиропом, варенням, сметаною, медом.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - За смаком (на кінчику ножа)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 3/4 склянки
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Чорниця заморожена - 3/4 склянки

1. Змішайте борошно з розпушувачем, содою і цукром. В окремій ємності розтопіть вершкове масло і остудіть його. З'єднайте молоко з йогуртом і додайте курячий білок.

2. Збийте молочно-йогуртовий суміш до утворення піни, потім влийте тепле вершкове масло і додайте курячий жовток, перемішайте.

3. Половину ягід прямо з морозилки викладіть в борошняну суміш. Влийте рідкі інгредієнти до сухих і вручну перемішайте тісто до однорідної маси.

4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть тісто, формуючи панкейкі. Обсмажуйте їх з двох сторін до готовності.

5. Подавайте випічку відразу після приготування, прикрасивши цукровою пудрою, шматочком масла і ягодами. Смачного!