Панкейкі на йогурті
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 20 хв.
У нашій країні люблять оладки, а ось в Америці - це панкейкі. Трохи відрізняється спосіб їх приготування, але в цілому обидва страви дуже схожі. Розповім, як приготувати американські панкейкі на йогурті.
Опис приготування:
Ви можете використовувати кефір, кисле молоко замість йогурту. Панкейкі можна сформувати за допомогою кулінарної форми, спеціальної сковороди, проте, досвідчені господині викладають тісто"на око" . Такі американські оладки готують з ягодами або з фруктами, а подають їх з кленовим сиропом, варенням, сметаною, медом.
- Борошно - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - За смаком (на кінчику ножа)
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 3/4 склянки
- Йогурт - 0, 5 склянки
- Яйця - 1 штука
- Чорниця заморожена - 3/4 склянки
1. Змішайте борошно з розпушувачем, содою і цукром. В окремій ємності розтопіть вершкове масло і остудіть його. З'єднайте молоко з йогуртом і додайте курячий білок.
2. Збийте молочно-йогуртовий суміш до утворення піни, потім влийте тепле вершкове масло і додайте курячий жовток, перемішайте.
3. Половину ягід прямо з морозилки викладіть в борошняну суміш. Влийте рідкі інгредієнти до сухих і вручну перемішайте тісто до однорідної маси.
4. Розігрійте сковороду з рослинним маслом і викладіть тісто, формуючи панкейкі. Обсмажуйте їх з двох сторін до готовності.
5. Подавайте випічку відразу після приготування, прикрасивши цукровою пудрою, шматочком масла і ягодами. Смачного!