Панкейки без молока
(покроковий рецепт з фото)
Панкейкі - традиційна американська випічка, має дуже багато спільного з нашими оладками і млинцями. Готується просто і швидко, є відмінним ситним сніданком або полуднем.
Панкейкі готують на молоці, кефірі, кисляку, з гарбузом, яблуками, сиром. Але можна їх зробити і на воді. При цьому вони виходять такими ж ніжними, пишними і смачними. Блюдо це з'явилося в наших широтах порівняно недавно, але вже встигло завоювати популярність завдяки тому, що готується просто і швидко. При цьому ситне, смачне і дешеве!
- Вода - 150 мілілітрів
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 3 чайних ложки
- Сіль - 2 щіпки
- Борошно пшеничне - 150 грам
- Розпушувач тіста - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте продукти для приготування панкейк.
У миску розбийте куряче яйце.
Збийте яйце віночком.
Влийте воду і знову збийте.
Всипте просіяне борошно, сіль, цукор, розпушувач і знову добре перемішайте всі інгредієнти.
Влийте будь-яку рослинну олію. У мене соняшникова рафінована.
І ще раз перемішайте тісто. Воно готове до роботи. За консистенцією, як тісто для оладок.
Добре розігрійте сковороду. Змащувати маслом не потрібно. У центр сковороди викладіть три столові ложки тесту. Печіть панкейк з одного боку, поки верх не стане матовим.
Потім переверніть і печіть з іншого боку.
Готові панкейкі складіть стопкою на тарілці.
Панкейкі без молока готові. Подавайте з медом, варенням, сметаною.