Пампушки для боща
(покроковий рецепт з фото)
Який же червоний борщ без пампушок з часником? Оригінальна страва українського народу, дуже смачне і ситне. Немає кращого поєднання для борщу, ніж сало і пампушки з часником.
Пампушки для борща - це найкраще, з чим взагалі можна поєднувати червоний борщ! Готуються швидко і без зайвих витрат сил і часу. Крім випічки пампушок ми ще готуємо помадку, щоб надати їм часниковий смак і аромат. Читайте нижче, как приготовить пампушки к борщу.
- Борошно пшеничне - 280 грам
- Молоко - 170 мілілітрів
- Дріжджі сухі, пакетик - 1/2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 30 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Оливкова олія - 2 чайних ложки
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
У мисці змішайте дріжджі, сіль і цукор. Дріжджову суміш тонкою цівкою всипте в підігріте молоко, постійно перемішуючи, потім додайте просіяне борошно.
2
Тісто гарненько вимісіть і залиште на 15 хвилин при кімнатній температурі.
3
Розділіть тісто на рівні частини, сформуйте з шматочків тесту кругленькі булочки і приберіть в тепле місце на 1 час.
4
Змастіть булочки збитим яйцем і відправте в духовку, розігріту до 220 градусів, з 15 хвилин.
5
Поки булочки запікаються, приготуйте "помадку" для булочок. Подрібніть часничок, додайте до оливкової олії і перемішайте. Не забудьте посолити і поперчити. Теплі пампушки змастіть часниковим маслом і подавайте до борщу!