Овочі гриль в мультіпекаре
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Як урізноманітнити приготування овочів? Виручить гриль в мультіпекаре. Замарінуем і в результаті отримаємо ароматні, з тонкою скоринкою овочі. Їх можна подати як основне блюдо або як гарнір.
Опис приготування:
Овочі ви можете взяти на свій розсуд, але інгредієнти для маринування, краще не міняти. Також не збільшуйте час маринування.
- Кабачок - 1 штука (середній)
- Баклажан - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука (середній)
- Брокколі - За смаком
- Брюссельська капуста - За смаком (по бажанню)
- Помідори черрі - 8-10 штук
- Часник - 2 зубчики
- Селера черешкова - 1 штука
- Соєвий соус - 100 мілілітрів
- Сіль - За смаком (по бажанню)
- Бальзамічний оцет - 1/2 Ст. Ложки
- Перець - За смаком (мелений)
Підготуйте необхідні інгредієнти. Овочі помийте, чистий. Якщо є свіжозаморожені - необхідно розморозити.
Візьміть глибоку чашу. Наріжте крупно брокколі, брюссельську капусту і ріпчасту цибулю на четвертинки.
Наріжте інші овочі великими шматочками і змішайте.
Селера наріжте тонкими шматочками, часник подрібніть, додайте до овочів. Також влийте соєвий соус, перець, бальзамічний оцет і акуратно перемішайте, намагаючись не пошкодити помідори. Залиште маринуватися при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Після закінчення часу змастіть гриль мультіпекаря тонким шаром рослинного масла і розігрійте.
Викладіть овочі в один рівний ряд. Закрийте кришкою мультіпекаря і обсмажуйте протягом 4-5 хвилин.
Відкрийте кришку і подивіться, овочі повинні бути м'якими, місцями з легкої скоринкою, рідини на грилі бути не повинно. Злегка перемішайте, якщо є рідина, прикрийте кришкою і витримайте ще 1 хвилину. Після овочі перекладіть з гриля.
Овочі готові. Ви можете їх подати на основному блюді або індивідуально, а можна в якості начинки для піт.
Овочі гриль готові. Смачного!