Овочі гриль в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете скуштувати смачні, корисні і красиві овочі? тоді подивіться, як приготувати овочі гриль в духовці. З цим рецептом у вас завжди буде відмінний гарнір до будь-якого м'ясного або рибного блюда.
Якщо у вашій духовці передбачений режим гриля, то запікати овочі можна на ньому. Однак їх все одно потрібно буде перевертати. А час приготування в духовці залишиться тим же.
Якщо у вас є час, то можна залити нарізані овочі маринадом і залишити просочитися на годину-дві. За бажанням в соус можна додати кілька крапель лимонного соку.
- Кабачок - 1 штука
- Баклажан - 1 штука
- Лук червоний - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки
- Оцет винний - 2 Ст. Ложки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Мед рідкий - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Зелень - 1 пучок

Для початку приготуйте маринад, яким потрібно буде покрити овочі. Для цього змішайте соєвий соус, рослинна олія, винний оцет, мед. Сюди ж відразу можна покришити свіжу зелень - кріп, петрушку, Kinzu. У соус можна додати перець і трохи солі за смаком.

Тепер займіться овочами. Попередньо їх потрібно добре промити і обсушити. Потім баклажан і кабачок наріжте кружальцями близько 2 сантиметрів завтовшки, не очищаючи шкірку. Перець також наріжте кружальцями приблизно такої ж товщини, цибуля - часточками.

Тепер овочі потрібно покрити маринадом. Для цього їх можна занурювати в маринад і викладати на блюдо, щоб зайва рідина скла. Або ж використовувати кулінарну пензлик, завдаючи маринад на овочі. Потім їх можна розкладати на решітку в духовці.

Духовку поставте на 250 градусів і залиште овочі пектися на 20 хвилин. Потім їх потрібно буде перевернути на іншу сторону і запікати ще 20 хвилин. При цьому, якщо духовка дозволяє, температуру можна збільшити до 270.