Овочевий суп для тих, що худнуть
(покроковий рецепт з фото)
Щоб завжди тримати себе в хорошій формі, необхідно ретельно обмірковувати свій раціон. Не можна пропускати основні прийоми їжі, в тому числі і обід. Обов'язково приготуйте корисний і смачний супчик.
Хочете виглядати підтягнуто і привабливо? Тоді не забувайте включати в свій раціон корисні дієтичні супи. До їх складу входять овочі, які багаті клітковиною, але при цьому містять зовсім мало калорій. Щоб дізнатися, як приготувати овочевий суп для тих, що худнуть, ознайомтеся з цим рецептом.
- Брокколі - 1/2 штуки
- Кольорова капуста - 1/2 штуки
- Картопля - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Стебло селери - 2 штуки
- Перець болгарський - 1/2 штуки
- Кабачок - 1/2 штуки (або середнього розміру цукіні)
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - За смаком (кріп, петрушка, Зелена цибуля)
У трилітрову каструлю налийте чисту воду, доведіть її до кипіння. Розберіть броколі і цвітну капусту на суцвіття. Очистіть і вимийте кабачки з картоплею. Наріжте їх на невеликі кубики. Покладіть овочі в каструлю з киплячою водою.
Цибулю очистіть і нарубати якомога дрібніше. Вимийте і поріжте маленькими шматочками селера. Обсмажте їх в добре розігрітій сковороді на рослинному маслі пару хвилин.
Потім додайте до них натерту на крупній тертці моркву і знову обсмажуйте все ще п'ять хвилин, періодично помішуючи.
Вимийте помідор і болгарський перець. Перчик звільніть від насіння і наріжте шматочками. Помідор також порубати на квадратики середнього розміру. За бажанням можете попередньо зняти з томата шкірку. Зніміть зі сковороди обсмажені цибулю, селера і моркву, обсмажте на ній помідор і перець.
Покладіть підготовлені овочі в суп. Також додайте в нього стручкову квасолю і зелений горошок. Якщо ви використовуєте заморожені овочі, то їх краще попередньо розморозити. Варіть суп п'ятнадцять хвилин, додайте за бажанням спеції і дрібно посічену зелень. Зніміть суп з плити, дайте йому настоятися.