Овочевий листковий салат
(покроковий рецепт з фото)
Цей незвичайний, легкий і оригінальною салат сподобається любителям овочів. Але особливо припаде до смаку тим, хто рахує калорії. Готувати його дуже легко, а виходить салат дуже смачним і корисним.
Хочете розповім, як приготувати овочевий листковий салат? справжній овочевий, без майонезу, м'яса і грибів. Чоловіки цей салат не оцінять, але жінкам він обов'язково припаде до смаку. Оригінальна подача, легкий і незвичайний смак і ароматна заправка… вам точно варто його приготувати. А готувати його дуже швидко і легко, впораєтеся на все 100.
- Буряк - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Корінь селери - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Волоський горіх - 2-3 штук
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка (за смаком)
- М'ята - 1-2 штук (гілочки)
Овочі чистимо від шкірки і нарізаємо соломкою або трьом на крупній тертці.
Розігріваємо сковороду з 2-3 ст. Ложками олії і зовсім трохи пригасити овочі. Але не перемішуйте їх на сковороді. Якщо сковорода маленька, то овочі тушкуйте окремо.
Приготуємо заправку: в невеликому посуді змішаємо залишився оливкова олія, бальзамічний оцет, сік одного лимона і чорний перець.
Щоб салат вийшов листковим, для його приготування використовуйте кільце. Першим шаром викладаємо селера і поливаємо його заправкою.
Другим шаром буде морква, яку теж потрібно полити заправкою.
І останній шар - це буряк. Поливаємо і її заправкою. Шари можна поміняти і зробити так, як вам більше подобається.
Акуратно знімаємо кільце і прикрашаємо салат листком м'яти і шматочками волоського горіха. Подавати такий салат краще ще теплим. Хоча і в холодному вигляді він дуже смачний.