Овочеві рагу
(покроковий рецепт з фото)
Для всіх любителів простих, апетитних і смачних страв хочу розповісти, як приготувати овочеві рагу. Чудовий варіант обіду, вечері або перекусу для всієї родини! Сміливо беріть рецепт на замітку.
Ця страва цікаво тим, що рагу щораз може бути абсолютно різним. Все залежить від складу овочів, а також спецій. Крім того, ви завжди можете додати гриби або сир для пікантності. У сезон свіжих овочів обов'язково внесіть овочеві рагу в ваше щоденне меню!
- Оливкова олія - За смаком (для смаження)
- Вершкове масло - За смаком (для смаження)
- Цибулина - 1 штука
- Цукіні - 2 штуки
- Кабачок - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Томатний соус - 300 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сушені трави - За смаком (прованські трави, базилік, орегано)
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
- Пармезан - За смаком (по бажанню)
- Гриби - За смаком (опціонально)
1. Очистіть і наріжте кубиками цибулю.
2. На тертці натріть моркву.
3. Вимийте, обсушити і тонко наріжте цукіні.
4. Слідом - кабачки.
5. На сковороді розігрійте трохи вершкового і оливкового масла.
6. Обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору, зніміть зі сковороди і відкладіть поки в сторону.
7. Окремо обсмажте кабачки невеликими порціями до утворення скоринки.
8. Кабачки I.
9. Всі овочі з'єднайте на сковороді або в сотейнику. Додайте моркву і часник, перемішайте.
10. Викладіть томатний соус.
11. Додайте сіль, цукор, італійські трави.
12. Влийте червоне вино.
13. Поперчіть за смаком. Акуратно перемішайте і залиште гаситися на півгодинки на повільному вогні.
14. За пару хвилин перед подачею можна додати тертий пармезан. Я подавала рагу зі спагеті.
Смачного!
Смачного!