Овочеві рагу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Для всіх любителів простих, апетитних і смачних страв хочу розповісти, як приготувати овочеві рагу. Чудовий варіант обіду, вечері або перекусу для всієї родини! Сміливо беріть рецепт на замітку.
Опис приготування:
Ця страва цікаво тим, що рагу щораз може бути абсолютно різним. Все залежить від складу овочів, а також спецій. Крім того, ви завжди можете додати гриби або сир для пікантності. У сезон свіжих овочів обов'язково внесіть овочеві рагу в ваше щоденне меню!
- Оливкова олія - За смаком (для смаження)
- Вершкове масло - За смаком (для смаження)
- Цибулина - 1 штука
- Цукіні - 2 штуки
- Кабачок - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Часник - 2-4 зубчиків
- Томатний соус - 300 грам
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сушені трави - За смаком (прованські трави, базилік, орегано)
- Червоне сухе вино - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
- Пармезан - За смаком (по бажанню)
- Гриби - За смаком (опціонально)
1. Очистіть і наріжте кубиками цибулю.
2. На тертці натріть моркву.
3. Вимийте, обсушити і тонко наріжте цукіні.
4. Слідом - кабачки.
5. На сковороді розігрійте трохи вершкового і оливкового масла.
6. Обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору, зніміть зі сковороди і відкладіть поки в сторону.
7. Окремо обсмажте кабачки невеликими порціями до утворення скоринки.
8. Кабачки I.
9. Всі овочі з'єднайте на сковороді або в сотейнику. Додайте моркву і часник, перемішайте.
10. Викладіть томатний соус.
11. Додайте сіль, цукор, італійські трави.
12. Влийте червоне вино.
13. Поперчіть за смаком. Акуратно перемішайте і залиште гаситися на півгодинки на повільному вогні.
14. За пару хвилин перед подачею можна додати тертий пармезан. Я подавала рагу зі спагеті.
Смачного!
Смачного!