Рецепт Овочеві котлети на пару фото

Овочеві котлети на пару
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети , Страви на пару
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 50 хв.

Якщо хочете приготувати смачні, а головне, корисні овочеві котлети на пару, то цей рецепт як раз для вас.

Опис приготування:

Овочеві котлети на пару - це відмінне блюдо не тільки для дітей, але і для дорослих. А для тих, хто стежить за своєю фігурою, воно просто незамінне. За допомогою детальних інструкцій його зможе приготувати навіть початківець кухар.

  • Буряк - 1 штука
  • Картопля - 2 штуки
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Манна крупа - 2 Ст. Ложки
  • Чорнослив - 3-6 штук
  • Сіль - 1 щіпка
  • Кунжут - 1 щіпка
овочеві котлети на пару - фото крок 1
1. В цей рецепт приготування овочевих котлет на пару крім самих овочів пропонується додати ще чорнослив. Якщо ви його не любите, то чорнослив цілком можна і не додавати.
овочеві котлети на пару - фото крок 2
2. Морква вимити і очистити. Натерти на дрібній тертці і віджати, щоб видалити зайвий сік.
овочеві котлети на пару - фото крок 3
3. Буряк почистити і натерти на тертці. Також віджати від зайвої соку.
овочеві котлети на пару - фото крок 4
4. Цибулину очистити і порізати дрібними кубиками. У глибокій мисці змішати морква, буряк і цибулю.
овочеві котлети на пару - фото крок 5
5. Додати манну крупу (можна замінити борошном). Попередньо можна залити її окропом, щоб вона трохи запарити.
овочеві котлети на пару - фото крок 6
6. Картоплю відварити в шкірці або запекти в духовку. Остудити і очистити. Натерти на тертці і додати до овочів. Чорнослив попередньо залити окропом. Воду злити, чорнослив просушити, дрібно нарізати і додати в миску. Посолити за смаком, можна додати перець або улюблені спеції.
овочеві котлети на пару - фото крок 7
7. Все ретельно перемішати. Сформувати котлетки і з усіх боків присипати їх кунжутом.
овочеві котлети на пару - фото крок 8
8. Надіслати котлетки в чашу пароварки. Овочеві котлети на пару в домашніх умовах будуть готові через 25-30 хвилин і їх можна відразу подавати до столу. До них можна приготувати сметанний або томатний соус.

Схожі рецепти