Осетинський пиріг з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний пиріг супроводжує жителів Осетії протягом усього життя - з різними начинками, на різних застіллях. Ці пироги символізують сонце, його тепло і багатство.
Круглий рум'яний пиріг, дає тепло, ситість і затишок в домі - це як шматочок сонця на нашому столі. Для його приготування замісити з необхідних інгредієнтів тісто на дріжджах. Квасоля заздалегідь замочіть і відваріть до готовності, потім пропустіть через м'ясорубку. Додайте інші компоненти начинки і добре перемішайте. Розділіть тісто і начинку на три частини. Кожну частину тіста розкачати в корж, викладіть начинку і защипніть краю. Перенесіть кульку з начинкою на форму, надайте долонею плоску форму і випікання в духовці протягом 15 хвилин. Поки пиріг гарячий, змастіть його вершковим маслом і подайте на стіл. Смачного!
- Вершкове масло - 100 грам
- Цибуля - 150 грам
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Квасоля - 600 грам
- Кефір - 300 мілілітрів
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 6 склянок
- Часник - 3 зубчики
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Чебрець (сухий) - 3 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Перець - За смаком
Квасоля замочіть на ніч напередодні приготування пирога. Потім поставте її варитися. У теплій воді розчинити дріжджі і цукор. Просійте борошно і додайте до неї дріжджі, теплий кефір, сіль. Замісити тісто. Додайте рослинне масло, ще раз перемішайте і залиште підніматися протягом 40 хвилин, потім обомніте тісто і дайте піднятися ще протягом півгодини.
Подрібніть цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
Готову квасолю пропустіть через м'ясорубку, додайте цибулю, подрібнений часник, чебрець, а також сіль і перець за смаком. Добре перемішайте і розділіть начинку на 3 частини.
Також вступите і з підоспілі тестом. Кожну частину розкачати в корж, в центр якої покладіть частину начинки. Зберіть краю коржі навколо начинки і защипніть краю зверху. Одержаний кулька перенесіть в круглу форму швом вниз і розпластайте долонею в тонкий корж. У центрі зробіть невеликий отвір. Розігрійте духовку до 250 градусів і випікання пиріг протягом 15 хвилин. Поки він гарячий, змастіть його вершковим маслом і подайте на стіл.