Рецепт Осетинський пиріг з квасолею фото

Осетинський пиріг з квасолею
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Осетинська кухня
Тісто , Овочі , Бобові , Квасоля , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Традиційний пиріг супроводжує жителів Осетії протягом усього життя - з різними начинками, на різних застіллях. Ці пироги символізують сонце, його тепло і багатство.

Опис приготування:

Круглий рум'яний пиріг, дає тепло, ситість і затишок в домі - це як шматочок сонця на нашому столі. Для його приготування замісити з необхідних інгредієнтів тісто на дріжджах. Квасоля заздалегідь замочіть і відваріть до готовності, потім пропустіть через м'ясорубку. Додайте інші компоненти начинки і добре перемішайте. Розділіть тісто і начинку на три частини. Кожну частину тіста розкачати в корж, викладіть начинку і защипніть краю. Перенесіть кульку з начинкою на форму, надайте долонею плоску форму і випікання в духовці протягом 15 хвилин. Поки пиріг гарячий, змастіть його вершковим маслом і подайте на стіл. Смачного!

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Цибуля - 150 грам
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Квасоля - 600 грам
  • Кефір - 300 мілілітрів
  • Вода - 300 мілілітрів
  • Борошно - 6 склянок
  • Часник - 3 зубчики
  • Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
  • Чебрець (сухий) - 3 чайних ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Перець - За смаком
осетинський пиріг з квасолею - фото крок 1
Квасоля замочіть на ніч напередодні приготування пирога. Потім поставте її варитися. У теплій воді розчинити дріжджі і цукор. Просійте борошно і додайте до неї дріжджі, теплий кефір, сіль. Замісити тісто. Додайте рослинне масло, ще раз перемішайте і залиште підніматися протягом 40 хвилин, потім обомніте тісто і дайте піднятися ще протягом півгодини.
осетинський пиріг з квасолею - фото крок 2
Подрібніть цибулю і обсмажте його до золотистого кольору.
осетинський пиріг з квасолею - фото крок 3
Готову квасолю пропустіть через м'ясорубку, додайте цибулю, подрібнений часник, чебрець, а також сіль і перець за смаком. Добре перемішайте і розділіть начинку на 3 частини.
осетинський пиріг з квасолею - фото крок 4
Також вступите і з підоспілі тестом. Кожну частину розкачати в корж, в центр якої покладіть частину начинки. Зберіть краю коржі навколо начинки і защипніть краю зверху. Одержаний кулька перенесіть в круглу форму швом вниз і розпластайте долонею в тонкий корж. У центрі зробіть невеликий отвір. Розігрійте духовку до 250 градусів і випікання пиріг протягом 15 хвилин. Поки він гарячий, змастіть його вершковим маслом і подайте на стіл.

Схожі рецепти