Осетинський пиріг з бурякової бадиллям
(покроковий рецепт з фото)
Унікальний національний осетинський пиріг з бурякової бадиллям прекрасно впишеться в вечірку, викличе фурор і закріпить за вами славу неперевершеного кулінара. Обов'язково спробуйте та оцініть.
Подивіться, як приготувати осетинський пиріг з бурякової бадиллям. Для цього знадобляться незвичайні, але корисні для здоров'я продукти. Пиріг готується без м'яса, може бути рекомендований для вегетаріанського харчування. Поєднання сиру та бурякової гички надає страві незвичайний смак, створює пікантний аромат. Безсумнівно, пиріг викличе фурор за святковим столом. Страву можна використовувати в щоденному меню і для перекусів.
- Борошно - 850 грам
- Вода - 500 мілілітрів
- Молоко - 250 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Сухі дріжджі - 9 грам
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Осетинський сир - 800 грам
- Бурякові листя - 400 грам
- Зелена цибуля - 50 грам
- Кріп - 35 грам
- Вершкове масло заморожене - 70 грам
- Сіль - За смаком
- Вершкове масло розтоплене - 100 грам
- Борошно для обсипання - 300 грам
1. Дістаньте продукти, крім вершкового масла, з холодильника і нагрійте їх до кімнатної температури. Приступите до приготування дріжджового тіста. Для цього в теплу воду насипте дріжджі. Додайте цукор і дайте можливість їм піднятися і утворити піну. Просійте борошно, зробіть в ній виїмку, влийте дріжджі, приправити сіллю. Додайте воду, молоко. Починайте замішувати тісто і додавайте рослинне масло.
2. Змастіть краї і низ форми для випічки рослинним маслом і перекладіть в неї тісто. Покладіть зверху рушник. Дайте можливість тесту підходити.
3. Приступайте до приготування начинки. Для цього через м'ясорубку з дрібними отворами пропустіть сир. Заморожене масло потріть на дрібній тертці.
4. Вимийте, просушіть і поріжте дрібно бурякове бадилля і розімніть руками. Дрібно наріжте зелень. З'єднайте інгредієнти.
5. Присипте поверхню для приготування борошном. Руки змочіть рослинним жиром. Третю частину тіста сформуйте у вигляді коржа. Покладіть в центр третю частину начинки. Підігніть краю тесту і сформуйте велику кулю.
6. Куля сплющите в коржик. У центрі зробіть отвір для пари. Випікайте 20 хвилин. Температуру в духовці попередньо доведіть до 220 градусів. Дістаньте пиріг і полийте топленим маслом. Накрийте тканиною на 10 хвилин. Потім нарізуйте і пробуйте.