Яєчня з бурякової бадиллям
(покроковий рецепт з фото)
Молоді бурякові листя не тільки дуже корисні, але і вельми смачні, якщо правильно їх приготувати, з такими листами можна зварити суп, зробити легкий салат або, наприклад, ось таку яєчню.
На жаль, цей рецепт приготування яєчні з бурякової бадиллям підійде тільки для літнього часу, тому що в магазинах листя буряка знайти досить важко, зате влітку вони продаються на будь-якому ринку. Правда, якщо вам вдасться відшукати їх де-небудь зараз, вважайте себе щасливчиком, адже тоді ви зможете зробити яєчню з бурякової бадиллям в домашніх умовах. Ця страва насправді приголомшливе, хоча і дуже легко готується, а свіже листя надають йому соковитість і неповторний смак, так що спробуйте таку яєчню обов'язково, ви не пошкодуєте.
1) Для початку промиваємо бурякове бадилля під проточною водою, даємо листю висохнути і нарізаємо їх досить дрібно.
2) У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього бадилля, посипаємо її сіллю і смажимо 1-2 хвилини, помішуючи, поки листя не стануть м'якими.
3) Потім розбиваємо в листя яйця, солимо і перчимо їх за смаком, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо яєчню на повільному вогні.
4) Як тільки білок схопиться, а жовток дійде до потрібної консистенції, вогонь можна виключати і подавати яєчню до столу.
Приємного всім апетиту!
- Яйце - 3 штуки
- Ботва свекольная- 100 грам
- Масло рослинне - За смаком (для смаження)
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку промиваємо бурякове бадилля під проточною водою, даємо листю висохнути і нарізаємо їх досить дрібно.
2) У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього бадилля, посипаємо її сіллю і смажимо 1-2 хвилини, помішуючи, поки листя не стануть м'якими.
3) Потім розбиваємо в листя яйця, солимо і перчимо їх за смаком, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо яєчню на повільному вогні.
4) Як тільки білок схопиться, а жовток дійде до потрібної консистенції, вогонь можна виключати і подавати яєчню до столу.
Приємного всім апетиту!