Рецепт Яєчня з бурякової бадиллям фото

Яєчня з бурякової бадиллям
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Дієтичне харчування
На обід , На сніданок , Ситний сніданок
Гарячі страви , Яєчня
Кількість порцій: 2
Час приготування: 20 хв.

Молоді бурякові листя не тільки дуже корисні, але і вельми смачні, якщо правильно їх приготувати, з такими листами можна зварити суп, зробити легкий салат або, наприклад, ось таку яєчню.

Опис приготування:

На жаль, цей рецепт приготування яєчні з бурякової бадиллям підійде тільки для літнього часу, тому що в магазинах листя буряка знайти досить важко, зате влітку вони продаються на будь-якому ринку. Правда, якщо вам вдасться відшукати їх де-небудь зараз, вважайте себе щасливчиком, адже тоді ви зможете зробити яєчню з бурякової бадиллям в домашніх умовах. Ця страва насправді приголомшливе, хоча і дуже легко готується, а свіже листя надають йому соковитість і неповторний смак, так що спробуйте таку яєчню обов'язково, ви не пошкодуєте.

1) Для початку промиваємо бурякове бадилля під проточною водою, даємо листю висохнути і нарізаємо їх досить дрібно.

2) У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього бадилля, посипаємо її сіллю і смажимо 1-2 хвилини, помішуючи, поки листя не стануть м'якими.

3) Потім розбиваємо в листя яйця, солимо і перчимо їх за смаком, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо яєчню на повільному вогні.

4) Як тільки білок схопиться, а жовток дійде до потрібної консистенції, вогонь можна виключати і подавати яєчню до столу.

Приємного всім апетиту!


  • Яйце - 3 штуки
  • Ботва свекольная- 100 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для смаження)
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
На жаль, цей рецепт приготування яєчні з бурякової бадиллям підійде тільки для літнього часу, тому що в магазинах листя буряка знайти досить важко, зате влітку вони продаються на будь-якому ринку. Правда, якщо вам вдасться відшукати їх де-небудь зараз, вважайте себе щасливчиком, адже тоді ви зможете зробити яєчню з бурякової бадиллям в домашніх умовах. Ця страва насправді приголомшливе, хоча і дуже легко готується, а свіже листя надають йому соковитість і неповторний смак, так що спробуйте таку яєчню обов'язково, ви не пошкодуєте.

1) Для початку промиваємо бурякове бадилля під проточною водою, даємо листю висохнути і нарізаємо їх досить дрібно.

2) У сковороді розігріваємо олію і викладаємо в нього бадилля, посипаємо її сіллю і смажимо 1-2 хвилини, помішуючи, поки листя не стануть м'якими.

3) Потім розбиваємо в листя яйця, солимо і перчимо їх за смаком, накриваємо сковорідку кришкою і готуємо яєчню на повільному вогні.

4) Як тільки білок схопиться, а жовток дійде до потрібної консистенції, вогонь можна виключати і подавати яєчню до столу.

Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти