Оселедець під шубою з желатином
(покроковий рецепт з фото)
Зробити класичне блюдо ще більш оригінальним і неймовірно красивим цілком можна навіть не володіючи видатними кулінарними навиками. Перед вами простий рецепт оселедця під шубою з желатином.
1. Процес почніть слід з того, що відправте варитися моркву й буряк і картоплею, попередньо ретельно вимивши їх.
2. Оселедець потрібно ретельно очистити від шкірки, видаліть у неї все кісточки.
3. Особливу увагу приділіть формі, в яку буде закладатися салат. Цей рецепт приготування оселедця під шубою з желатином хороший тим, що страви можна надати найрізноманітніші форми.
4. Готові овочі остудіть, очистіть і натріть на тертці (можна нарізати дрібними кубиками при бажанні).
5. Форма буде перед подачею перевертатися (дно для зручності можна накрити харчовою плівкою), так що складати шари слід в зворотному порядку. На дно викладіть буряк.
6. Желатин розведіть в невеликій кількості води і змішайте з майонезом. Дайте постояти пару хвилин, а потім як слід змастіть буряк.
7. Слідом викладіть моркву, потім знову - майонез і дрібку солі.
8. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками.
9. Викладіть цибулю, а зверху - нарізану рибу. Тепер знову змастіть майонезом.
10. Залишилося тільки викласти картоплю, посолити його добре і як слід промазати майонезом.
11. Тепер оселедець під шубою з желатином в домашніх умовах повинна схопитися і застигнути. Надішліть форму в холодильник і залиште мінімум на пару годин (найкраще на ніч).
Перед подачею переверніть форму і викладіть на тарілку для подачі. Можете прикрасити зеленню або вареними яйцями, наприклад.
Смачного!
- Оселедець - 1 штука
- Картопля - 3-5 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Желатин - 25 грам
- Майонез - 250-300 грам
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
2. Оселедець потрібно ретельно очистити від шкірки, видаліть у неї все кісточки.
3. Особливу увагу приділіть формі, в яку буде закладатися салат. Цей рецепт приготування оселедця під шубою з желатином хороший тим, що страви можна надати найрізноманітніші форми.
4. Готові овочі остудіть, очистіть і натріть на тертці (можна нарізати дрібними кубиками при бажанні).
5. Форма буде перед подачею перевертатися (дно для зручності можна накрити харчовою плівкою), так що складати шари слід в зворотному порядку. На дно викладіть буряк.
6. Желатин розведіть в невеликій кількості води і змішайте з майонезом. Дайте постояти пару хвилин, а потім як слід змастіть буряк.
7. Слідом викладіть моркву, потім знову - майонез і дрібку солі.
8. Очистіть цибулину, наріжте її дрібними кубиками.
9. Викладіть цибулю, а зверху - нарізану рибу. Тепер знову змастіть майонезом.
10. Залишилося тільки викласти картоплю, посолити його добре і як слід промазати майонезом.
11. Тепер оселедець під шубою з желатином в домашніх умовах повинна схопитися і застигнути. Надішліть форму в холодильник і залиште мінімум на пару годин (найкраще на ніч).
Перед подачею переверніть форму і викладіть на тарілку для подачі. Можете прикрасити зеленню або вареними яйцями, наприклад.
Смачного!