Оселедець під шубою з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Оселедець під шубою - традиційний салат на будь-якому святковому столі. Багато готують його без яєць і цибулі. Я пропоную непоганий перевірений варіант приготування цього салату з яйцем і зеленою цибулею.
Цей варіант приготування оселедця під шубою з яйцями. Оселедець можна чистити вручну, а можна скористатися пресервів і тільки нарізати рибку. Овочі відваріть до готовності і остудіть їх, після чого натріть на середню терку.
- Оселедець - 1 штук
- Картопля - 2-4 штуки
- Морква - 1 штук
- Зелена цибуля - За смаком
- Яйця - 3 штуки
- Буряк - 1 штук
- Майонез - За смаком
1. Сьогодні в магазинах продаються готові пресерви, і багато хто використовує оселедець саме в такому вигляді. Я віддаю перевагу класичний варіант приготування оселедця під шубою. Завжди чищу рибу вручну. На цей процес у мене йде до 1 годину. Викладаємо нарізані шматочки в блюдо, в якому будемо формувати салат.
2. Нарізаємо зелену цибулю (можна ріпчаста, але тоді буде яскраво виражений смак цибулі).
3. Промащуємо майонезом, посипаємо цибулю і знову промазуємо майонезом. Поки салат буде просочуватися, цибуля тим часом промаринуется.
4. Поки чистите оселедець, за цей час можна відварити овочі в "мундирі" і яйця. Коли вони охолонуть, натираємо все на середню терку. Наступний шар після цибулі - картопля.
5. Потім - моркву і знову майонез.
6. Наступний шар - яйця (можна залишити кілька жовтків, щоб прикрасити верх, але це не обов'язково).
7. Останній шар - буряк. Кожен шар щедро промазуйте майонезом.
8. Залиште салат просочуватися мінімум на 5 годин, після чого подавайте до столу.