Оселедець під шубою з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Традиційний салат, без якого не обходиться жоден новорічний стіл та інші урочистості в нове, вельми цікавому виконанні - це рецепт приготування оселедця під шубою з сиром.
Незвичайно ніжний смак оселедець під шубою з сиром в домашніх умовах отримує завдяки цікавому варіанту подрібнення овочів - в блендері. При бажанні, звичайно, їх можна традиційно нарізати невеликими шматочками.
- Оселедець солоний - 350-400 грам
- Буряк - 400 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйце - 3-4 штук
- Сир - 100-150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Майонез - За смаком
1. Підготувати всі інгредієнти можна заздалегідь. Картопля, буряк і морква вимити, відправити в каструлю і відварити до готовності. Яйця зварити круто.
2. Відварну буряк остудити як слід і натерти на тертці. Викласти трохи на тарілку або в салатник і розрівняти ложкою. Підсолити трохи за смаком.
3. Невеликою кількістю майонезу змастити шар буряка. Не варто використовувати занадто багато майонезу, щоб оселедець під шубою з сиром в домашніх умовах не була занадто рідкою.
4. Оселедець очистити, видалити всі кісточки. Далі найцікавіше - оригінальність даного варіанту в тому, що риба подрібнюється в ніжне і соковите пюре за допомогою блендера. Потім потрібно викласти частину оселедця на буряк, підсолити при бажанні.
5. Лук попередньо потрібно обшпарити окропом і тільки потім подрібнити в чаші. Очистити картоплю і натерти на дрібній тертці. На шар оселедця викласти трохи цибулі, потім картопля. Підсолити і поперчити за смаком. Очистити моркву і яйця. Відправити їх в чашу блендера і подрібнити.
6. Отриману масу також трохи підсолити і можна відразу додати трішки майонезу. Перемішати і викласти наступним шаром. Далі всі верстви потрібно повторити. По традиції, рецепт приготування оселедця під шубою з сиром завершується буряком. Змащувати майонезом верхній шар відразу не варто. Надіслати салат в холодильник, щоб дати йому трохи просочитися.
7. Перед подачею на стіл можна додати трохи майонезу. Зверху салат присипати тертим на дрібній тертці сиром. Це неймовірно ніжний і апетитний салат, який не потребує особливої реклами.