Рецепт Оселедець під шубою в желе фото

Оселедець під шубою в желе
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Салати
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Нетрадиційний варіант оселедця під шубою в желе - це не просто салат, але справжній торт для будь-якого святкового столу! розповідаю, як приготувати оселедець під шубою в желе, а ви запам'ятовуйте!

Опис приготування:

Є пара нюансів в приготуванні цієї страви. По перше, желе додати треба в майонез. Салат вийде більш щільним і буде добре тримати форму. По-друге, цибуля краще все-таки замаринувати. Це зовсім нескладно, нам знадобиться звичайний яблучний столовий оцет 9% (або будь-який інший, який є у вас вдома). Цибуля так буде смачніше. До речі, цибуля можете використовувати і для прикраси.

1. Для початку, відваріть овочі: картоплю (в мундирах), буряк, морквину.

2. Овощи сварились, тепер дайте їм охолонути. А поки розведіть желатин: залийте желатин 100 мл. Води, дайте йому постояти хвилин 20, він повинен набрякнути. Також замаринуйте цибулю: залийте його оцтом, водою і додайте цукор. Цибуля повинен промаринуватися хвилин 20-30.

3. Овочі охололи, миєте їх, чисті і natiraete з Терка.

4. Оселедець теж почистіть, видаліть всі кісточки і поріжте кубиками.

5. Якщо желатин в повному обсязі розчинився, поставте його на водяну баню до повного розчинення. Після цього влийте желатин в майонез, гарненько перемішайте.

6. Шубу краще робити в глибокій формі, щоб вийшла вона, як торт. Форму збризніть злегка холодною водою і застеліть харчовою плівкою.

7. Додайте в буряк 4 столові ложки майонезу з желе, перемішайте, викладіть першим шаром.

8. В картопля додайте 3 столові ложки майонезу і половину картоплі, рівномірно викладіть поверх буряка.

9. Замаринований цибулю відіжміть і злийте маринад, змішайте цибулю з оселедцем. Додайте 2-3 ст.Л. Майонезу і викладіть на картоплю.

10. Оселедець накрийте половиною картоплі.

11. У морквину терту додайте 4 ст.Л. Майонез, рівномірно її покладіть поверх картоплі.

12. Закрийте форму харчовою плівкою і відправте оселедець під шубою в желе в холодильник на кілька годин, бажано - на ніч.

Готову оселедець під шубою в желе переверніть (виходить, буряк стає верхнім шаром), приберіть харчову плівку акуратно. Можете прикрасити зеленню або цибулею маринованим. Смачного!


  • Буряк - 300 грам
  • Картопля - 300 грам
  • Морквина - 300 грам
  • Філе оселедця - 200 грам
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Майонез - 350 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Желатин - 20 грам
  • Спеції - За смаком
  • Вода - 100 мілілітрів (по бажанню, Для маринада для лука)
  • Оцет - 2 Ст. Ложки(Тоже для маринада)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка (маринад для цибулі)
Є пара нюансів в приготуванні цієї страви. По перше, желе додати треба в майонез. Салат вийде більш щільним і буде добре тримати форму. По-друге, цибуля краще все-таки замаринувати. Це зовсім нескладно, нам знадобиться звичайний яблучний столовий оцет 9% (або будь-який інший, який є у вас вдома). Цибуля так буде смачніше. До речі, цибуля можете використовувати і для прикраси.

1. Для початку, відваріть овочі: картоплю (в мундирах), буряк, морквину.

2. Овощи сварились, тепер дайте їм охолонути. А поки розведіть желатин: залийте желатин 100 мл. Води, дайте йому постояти хвилин 20, він повинен набрякнути. Також замаринуйте цибулю: залийте його оцтом, водою і додайте цукор. Цибуля повинен промаринуватися хвилин 20-30.

3. Овочі охололи, миєте їх, чисті і natiraete з Терка.

4. Оселедець теж почистіть, видаліть всі кісточки і поріжте кубиками.

5. Якщо желатин в повному обсязі розчинився, поставте його на водяну баню до повного розчинення. Після цього влийте желатин в майонез, гарненько перемішайте.

6. Шубу краще робити в глибокій формі, щоб вийшла вона, як торт. Форму збризніть злегка холодною водою і застеліть харчовою плівкою.

7. Додайте в буряк 4 столові ложки майонезу з желе, перемішайте, викладіть першим шаром.

8. В картопля додайте 3 столові ложки майонезу і половину картоплі, рівномірно викладіть поверх буряка.

9. Замаринований цибулю відіжміть і злийте маринад, змішайте цибулю з оселедцем. Додайте 2-3 ст.Л. Майонезу і викладіть на картоплю.

10. Оселедець накрийте половиною картоплі.

11. У морквину терту додайте 4 ст.Л. Майонез, рівномірно її покладіть поверх картоплі.

12. Закрийте форму харчовою плівкою і відправте оселедець під шубою в желе в холодильник на кілька годин, бажано - на ніч.

Готову оселедець під шубою в желе переверніть (виходить, буряк стає верхнім шаром), приберіть харчову плівку акуратно. Можете прикрасити зеленню або цибулею маринованим. Смачного!

Схожі рецепти