Оселедець під шубою в желе
(покроковий рецепт з фото)
Нетрадиційний варіант оселедця під шубою в желе - це не просто салат, але справжній торт для будь-якого святкового столу! розповідаю, як приготувати оселедець під шубою в желе, а ви запам'ятовуйте!
Є пара нюансів в приготуванні цієї страви. По перше, желе додати треба в майонез. Салат вийде більш щільним і буде добре тримати форму. По-друге, цибуля краще все-таки замаринувати. Це зовсім нескладно, нам знадобиться звичайний яблучний столовий оцет 9% (або будь-який інший, який є у вас вдома). Цибуля так буде смачніше. До речі, цибуля можете використовувати і для прикраси.
1. Для початку, відваріть овочі: картоплю (в мундирах), буряк, морквину.
2. Овощи сварились, тепер дайте їм охолонути. А поки розведіть желатин: залийте желатин 100 мл. Води, дайте йому постояти хвилин 20, він повинен набрякнути. Також замаринуйте цибулю: залийте його оцтом, водою і додайте цукор. Цибуля повинен промаринуватися хвилин 20-30.
3. Овочі охололи, миєте їх, чисті і natiraete з Терка.
4. Оселедець теж почистіть, видаліть всі кісточки і поріжте кубиками.
5. Якщо желатин в повному обсязі розчинився, поставте його на водяну баню до повного розчинення. Після цього влийте желатин в майонез, гарненько перемішайте.
6. Шубу краще робити в глибокій формі, щоб вийшла вона, як торт. Форму збризніть злегка холодною водою і застеліть харчовою плівкою.
7. Додайте в буряк 4 столові ложки майонезу з желе, перемішайте, викладіть першим шаром.
8. В картопля додайте 3 столові ложки майонезу і половину картоплі, рівномірно викладіть поверх буряка.
9. Замаринований цибулю відіжміть і злийте маринад, змішайте цибулю з оселедцем. Додайте 2-3 ст.Л. Майонезу і викладіть на картоплю.
10. Оселедець накрийте половиною картоплі.
11. У морквину терту додайте 4 ст.Л. Майонез, рівномірно її покладіть поверх картоплі.
12. Закрийте форму харчовою плівкою і відправте оселедець під шубою в желе в холодильник на кілька годин, бажано - на ніч.
Готову оселедець під шубою в желе переверніть (виходить, буряк стає верхнім шаром), приберіть харчову плівку акуратно. Можете прикрасити зеленню або цибулею маринованим. Смачного!
- Буряк - 300 грам
- Картопля - 300 грам
- Морквина - 300 грам
- Філе оселедця - 200 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Майонез - 350 грам
- Вода - 100 мілілітрів
- Желатин - 20 грам
- Спеції - За смаком
- Вода - 100 мілілітрів (по бажанню, Для маринада для лука)
- Оцет - 2 Ст. Ложки(Тоже для маринада)
- Цукор - 1 Ст. Ложка (маринад для цибулі)
1. Для початку, відваріть овочі: картоплю (в мундирах), буряк, морквину.
2. Овощи сварились, тепер дайте їм охолонути. А поки розведіть желатин: залийте желатин 100 мл. Води, дайте йому постояти хвилин 20, він повинен набрякнути. Також замаринуйте цибулю: залийте його оцтом, водою і додайте цукор. Цибуля повинен промаринуватися хвилин 20-30.
3. Овочі охололи, миєте їх, чисті і natiraete з Терка.
4. Оселедець теж почистіть, видаліть всі кісточки і поріжте кубиками.
5. Якщо желатин в повному обсязі розчинився, поставте його на водяну баню до повного розчинення. Після цього влийте желатин в майонез, гарненько перемішайте.
6. Шубу краще робити в глибокій формі, щоб вийшла вона, як торт. Форму збризніть злегка холодною водою і застеліть харчовою плівкою.
7. Додайте в буряк 4 столові ложки майонезу з желе, перемішайте, викладіть першим шаром.
8. В картопля додайте 3 столові ложки майонезу і половину картоплі, рівномірно викладіть поверх буряка.
9. Замаринований цибулю відіжміть і злийте маринад, змішайте цибулю з оселедцем. Додайте 2-3 ст.Л. Майонезу і викладіть на картоплю.
10. Оселедець накрийте половиною картоплі.
11. У морквину терту додайте 4 ст.Л. Майонез, рівномірно її покладіть поверх картоплі.
12. Закрийте форму харчовою плівкою і відправте оселедець під шубою в желе в холодильник на кілька годин, бажано - на ніч.
Готову оселедець під шубою в желе переверніть (виходить, буряк стає верхнім шаром), приберіть харчову плівку акуратно. Можете прикрасити зеленню або цибулею маринованим. Смачного!