Орехово-шоколадне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже смачне печиво. За текстурі воно виходить розсипчастим. Якщо ви любителі шоколадної випічки, то воно вам обов'язково сподобається!
Кількість порцій: 12-15
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор коричневий - 100 грам
- Какао-порошок - 3 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Борошно - 120-150 грам
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Горіхи волоські - 50 грам
У приготуванні горіхово-шоколадного печива я використовувала невеликий коричневий цукор Містраль.
Вершкове масло кімнатної температури збиваю міксером з коричневим цукром до однорідності.
Додаю какао, жовток від яйця, ванілін. Ще раз добре збиваю.
Борошно окремо змішую з розпушувачем. Поступово всипав її в каструлю і замішую м'яке еластичне тісто. Воно не повинно бути занадто крутим.
Волоські горіхи подрібнюю в блендері і висипаю їх на плоске блюдце.
Білок від яйця збиваю виделкою в окремій мисочці.
З тіста скачують кульки розміром з волоський горіх. Вмочуючи кулька однією стороною в білок, а потім в подрібнені горіхи. Укладають кульки на деко, застелене пергаментом або папером для випічки. Відстань між печивом повинно бути приблизно 10 см.
Випікаю в розігрітій до 180 градусів духовці на режимі верх-низ, на середньому рівні близько 15-17 хвилин. Остужаю и подаю к столу.
Смачного!