Рецепт Орехово-шоколадний торт фото

Орехово-шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Тісто, Шоколад
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Випічка, Торти

Ось вам рецепт, як приготувати горіхово-шоколадний торт. Смак у торта виходить дуже повний, насичений. А готувати цей десерт, в порівнянні з іншими видами тортів, досить просто і швидко.

Для цього рецепта рекомендуємо не обмежуватися одним видом горіхів: смачніше буде, якщо змішати кілька. Для крему використовуємо сметану, але її можна замінити жирними вершками. Такий десерт приємно здивує вас насиченим смаком, він виходить в міру солодким і дуже ніжним. А саме головне, що робиться все просто і швидко.

  • Горіхи - 200 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Ваніль - 1 штука
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 100 грам
  • Яйце - 8 штук
  • Сіль - За смаком
  • Чорний шоколад - 200 грам(100 для глазурі, 100 для крему)
  • Олія - 50 грам
  • Крем - 400 грам
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
орехово-шоколадний торт - фото крок 1
1. Беремо кілька видів горіхів, подрібнюємо їх в кавомолці і пересипаємо в миску. Борошно просіваємо, змішуємо з розпушувачем і додаємо до горіхів.
орехово-шоколадний торт - фото крок 2
2. Яйця беремо охолоджені, відокремлюємо білки від жовтків. В окремій мисці збиваємо охолоджені білки з сіллю до стійких піків, порційно додаємо до них цукор і ваніль, поступово вводимо по одному жовтку, продовжуємо збивати.
орехово-шоколадний торт - фото крок 3
3. В отриману масу додаємо третину горіхово-борошняної суміші, акуратно перемішуємо лопаткою, щоб білки не впали. Також вводимо і інші дві частини.
орехово-шоколадний торт - фото крок 4
4. Форму для випікання застилає пергаментом. Переливаємо в неї отримане тісто для бісквіта.
орехово-шоколадний торт - фото крок 5
5. Випікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці 35 хвилин. Остиглий бісквіт розрізаємо на 2 частини. Після цього кожну розрізаємо ще навпіл.
орехово-шоколадний торт - фото крок 6
6. Робимо крем: змішуємо сметану з шоколадом і коньяком, варимо до розчинення шоколаду, вимикаємо вогонь і переставляємо остигати, після чого ставимо в холодильник. Добре охолоджену масу збиваємо міксером.
орехово-шоколадний торт - фото крок 7
7. Бісквітні коржі змащуємо отриманим шоколадним кремом. Окремо робимо глазур: для цього просто розтоплюємо шоколад з маслом.
орехово-шоколадний торт - фото крок 8
8. Отриманою глазур'ю поливаємо верхній корж. Прикрашаємо готовий торт шоколадом (як вам більше подобається). Відправляємо в холодильник на ніч настоюватися.

Схожі рецепти