Орехово-пісочне печиво
(покроковий рецепт з фото)
Це печиво приємно їсти з чашкою ароматної кави або ж трав'яного чаю. У нього багато назв, але головне - це насичений горіховий смак. Розповім про те, як приготувати горіхово-пісочне печиво.
Традиційна форма такого печива - це півмісяць. Але якщо вам не хочеться довго возитися, то можна зробити все набагато простіше, як в цьому рецепті. Можна використовувати не тільки пекан, підійдуть будь-які горіхи, навіть волоські. Таке печиво можна довго зберігати, воно зберігає свій горіховий смак і тонкий аромат.
- Пекан - 1 Склянка
- Вершкове масло - 240 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2-2, 5 склянки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
1. Викладіть горіхи в блендер і подрібніть їх, залишаючи невеликі шматочки.
2. Розріжте вершкове масло шматочками і додайте в чашу блендера, а також цукор, сіль, ваніль.
3. Перемішайте все гарненько до утворення однорідної маси.
4. Додайте половину від необхідної кількості борошна, перемішайте. Знову додайте борошно (у мене пішло трохи менше 2, 5 склянок).
5. Вийде розсипчасте тісто шматочками, сформуйте з нього єдину масу.
6. Отщіпніте невеликі шматочки тіста і сформуйте кульки, викладіть їх на деко.
7. Надішліть деко в розігрітий до 180-200 градусів духовку на 20 хвилин.
8. Готове печиво дістаньте з духовки і залиште на 10 хвилин, потім в миску насипте цукрову пудру і кожне обваляйте в пудрі.
9. Перекладіть на серветку або на піднос і дайте йому повністю охолонути. Зберігайте печиво в закритому контейнері.