Опеньки мариновані смачні
(покроковий рецепт з фото)
Опеньки гарні і як гарнір, і як інгредієнт для салатів. Сьогодні я розповім вам, як приготувати смачні мариновані опеньки. Уважно читайте, стане в нагоді.
Перед подачею я люблю полити грибочки рослинним маслом або сметаною і додати свіжий нарізаний лук. Впевнена, ви і ваші гості будете в захваті!
- Опеньки - 1 кілограм
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет 70% - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Гвоздика - 5 штук
- Перець духмяний - 5 штук (горошин)
- Часник - 2 зубчики
1
Опеньки гарненько обробіть, чистий, помийте.
2
Залийте гриби холодною водою. Після того, як доведете їх до кипіння, варите, поки вони все не опустяться на дно (не забувайте знімати пінку).
3
Відкиньте опеньки на друшляк, злийте відвар.
4
Налийте в каструлю літр води, закиньте туди спеції і сіль з цукром. Коли вода закипить, додайте туди оцет і гриби. Варіть ще 10 хвилин.
5
Помістіть гриби в попередньо простерилізовані банки (я беру півлітрові) і залийте їх маринадом. Засукайте.
6
Зачекайте, поки грибочки охолонуть, і приберіть їх в прохолодне темне місце.