Оладки на молоці без яєць
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 30 хв.
Оладки - дуже смачна їжа, добре знайома з дитинства, наші бабусі знають, як приготувати млинці на молоці без яєць так, щоб це блюдо сподобалося онукам, але цей рецепт буде корисний всім.
Опис приготування:
Перед вами рецепт оладок на молоці, вони готуються без додавання яєць. У рецепті використовується кисле молоко, мука, сода. Цукор і сіль додаються за смаком. Всі компоненти дуже прості, вони є на кухні кожної господині. Рецепт малобюджетний і дозволяє навіть при самих скромних можливостях приготувати це старовинне блюдо. Коли смажаться оладки, перед тим, як покласти їх в сковорідку, необхідно перемішувати тісто. А якщо треба додати в сковорідку масло, то вливайте його по стінці, тоді воно не буде горіти. Готові оладки можна посипати цукром, їсти з медом або джемом, полити сметаною.
- Борошно - 1 Склянка
- Кисле молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Харчова сода - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія рафінована - 4 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Просійте борошно. Змішайте її c кислим молоком. Для цього всипати неспішно борошно і постійно розмішуйте так, щоб не утворювалися грудочки. Якщо це сталося, необхідно перемішувати до їх зникнення. Додайте сіль, соду і цукор. Продовжуйте перемішувати до однорідності і густоти. Тісто має злегка пузиритися.
2. Розігрійте пательню. Влийте рослинне масло. Після того, як воно прогріється, викладайте ложкою тісто і обсмажуйте оладки.
3. Спочатку підсмажте оладки з одного боку до золотистого кольору. Потім переверніть на іншу сторону і продовжуйте смажити. Готові оладки складіть в тарілку і їжте теплими. Смачного.