Млинці без яєць на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю готувати млинці. Одного разу, не знайшовши в холодильнику яєць, вирішив, що і без них вони вийдуть смачними, і не прогадав! Тому розповім про те, як приготувати млинці без яєць на молоці.
На вихідних хочеться побалувати себе смачним сніданком, а не банальною яєчнею або вівсянкою. Млинці люблять і дорослі, та діти, тому печу їх із задоволенням і багато. Подаю млинці зі сметаною, варенням і медом, щоб кожен вибрав для себе підходящий варіант. Якщо ви не любитель солодкого, можна млинці зробити солоними і подати їх з паштетом або плавленим сиром.
- Молоко - 1 Склянка
- Вода - 150 мілілітрів
- Борошно - 1 Склянка
- Сода - 1 щіпка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
1. Пшеничне борошно обов'язково просівають через сито (для збагачення киснем) всипав цукровий пісок (краще не додавати його багато, інакше на сковороді млинці почнуть горіти), сіль.
2. Також до сухих інгредієнтів додаю маленьку щіпку соди (оцтом НЕ гашу).
3. Тонкою цівкою вливаю в суміш молоко кімнатної температури і помішують віночком, щоб не було грудочок.
4. Потім додаю соняшникову олію і вливаю звичайну воду кімнатної температури, ще раз перемішую тісто і залишаю його на 10-15 хвилин.
5. Сковороду гарненько розігріваю з додаванням невеликої кількості соняшникової олії, на поверхность половником вливаю тесто, обсмажую млинці з двох сторін (близько 1-2 хвилин).
6. Готові млинці виходять дуже смачними і тонкими, навіть незважаючи на наявність в рецепті соди. Подаю готові млинці до столу, смачного!