Оладки на кефірі пишні з дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Оладки на сніданок - це смачне початок дня (вихідного або робочого). Можна зробити їх з фруктами, ягодами, шоколадом. Розповім вам, як приготувати млинці на кефірі пишні з дріжджами.
Оладки виходять пишні, м'які і рум'яні. Чи не готую їх про запас, а тільки перед подачею на стіл. Можете заздалегідь зробити тісто, наприклад, з вечора, і зберігати його в холодильнику, а до сніданку посмажити смачні оладки. Кефір можете використовувати саморобний або покупний.
- Кефір - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сухі швидкодіючі дріжджі - 0, 5 Ст. Ложки
- Борошно - 3, 5-4 склянки
- Яблука - 1-2 штук
1. У велику мірну чашку влийте кефір, додайте теплу воду, курячі яйця, цукор, сіль і дріжджі, гарненько розмішайте. Потроху додайте борошно і заколоти густе тісто, накрийте чашку плівкою і залиште в теплому місці на 1 час.
2. Вимийте і дрібно наріжте яблука, додайте їх в тісто через 1 час, перемішайте. Розігрійте сковороду і ложкою викладіть невеликі оладки, підсмажте їх з двох сторін до рум'яної скоринки.
3. Викладіть оладки на тарілку і полийте їх медом або кленовим сиропом, відразу подавайте до столу.