Оладки на воді з дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати млинці на воді з дріжджами за класичним рецептом дуже просто. Вони виходять пишними і дуже смачними. Під час посту - справжні ласощі до чаю.
Оладки можна їсти навіть холодними, оскільки вони гарні в будь-якому вигляді. До них подають зазвичай сметану, варення, джем, згущене молоко і навіть розтоплений шоколад. У період посту особливо хочеться ласощі, але пісної випічки не так вже й багато. Тут на допомогу приходять оладки на воді з дріжджами - простий рецепт приготування десерту до чаю. Готуються вони класичним способом, тільки без додавання молока / кефіру і яєць.
- Вода - 300 мілілітрів
- Борошно - 3 склянок
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложок
- Сіль і цукор - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Я зазвичай перед замешиванием тесту готую опару: розведіть у воді трохи цукру з борошном та дріжджами. Потім цю опару залишаємо в теплому місці на 20 хвилин.
2. Додаємо поступово борошно і замішуємо тісто. Я користуюся ручним віночком, але можете скористатися і міксером.
3. Тісто по консистенції має бути як густа сметана і тягнутися за ложкою. Тим часом наливаємо трохи олії на сковороду.
4. Коли олія нагріється відправляємо наші оладки смажитися до готовності.
5. Обсмажуємо з обох сторін на слабкому вогні.
6. Коли на поверхні утворюється рум'яна кірочка - оладки готові. Подаємо їх до столу в гарячому вигляді.