Млинці з дріжджами на воді і кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Млинці повинна вміти робити кожна господиня. Їх запікають на свята, готують вранці і в обід, додаючи начинку. Так що рецепт потрібен універсальний, який може бути і солодким, і ситним, як цей.
Я люблю пишні вироби, в яких можна відрегулювати кількість цукру. А якщо хочеться наїстися, то я роблю додаток з сметанному соусі, наприклад. Раджу вам дізнатися про те, як приготувати млинці з дріжджами на воді. У складі буде кефір, який дасть необхідну щільність.
- Дріжджі - 20 грам (свіжі)
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 1, 5 склянки
- Вода тепла - 0, 5 склянки
- Кефір 2, 5% - 1 Склянка
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
В дріжджах розведіть дріжджі. Потім додайте 0, 5 склянки борошна, 1 ст. Ложку сахара. Все перемішайте. Залиште опару на 20 хвилин.
Потім в опару додайте олію, цукор, що залишився, сіль, кефір і яйця. Перемішайте інгредієнти до єдиної консистенції.
Далі просійте борошно частинами. Замішайте тісто. Залиште його ще на 30 хвилин підніматися.
Після цього вливайте тісто в розігріту сковороду. Випікайте млинці з обох боків до золотистого кольору.
Змастіть готові млинці розтопленим вершковим маслом. Приємного чаювання!