Тісто на кефірі з дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Щоб приготувати пишне і смачне тісто, потрібен талант. Або… правильний рецепт! Я пропоную перевірений рецепт тіста на кефірі з дріжджами. Готування багато часу не займе, а результат відмінний!
Таке тісто має цілий ряд переваг. А оскільки готується воно на кефірі, то виходить дуже пишним. Також такий варіант тесту можна не тільки випікати в духовці, але і смажити на звичайній сковороді. Тісто довгий час залишається м'яким і не черствіє.
- Кефір - 0, 5 L
- Яйце - 1 штука
- Дріжджі - 11 грам
- Сіль - 0, 8 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 800 грам
Готуємо опару для тіста. Дріжджі змішуємо з чвертю склянки води. Накриваємо рушником, і даємо їм настоятися близько 15 хвилин. Суміш повинна збільшитися.
Кефір повинен трохи зігрітися при кімнатній температурі. Потім виливаємо його в миску. Додаємо сіль і цукор. Забиваємо куряче яйце.
Коли дріжджова суміш підніметься, додаємо її в кефірну масу. Акуратно перемішуємо. Потім додаємо рослинне масло.
Після в масу потихеньку просіюємо всю муку, періодично перемішуючи суміш. Вимішуємо тісто. Воно повинно бути повітряним і легким. Накриваємо наше тісто плівкою, змащеній олією. Потім вкриваємо бавовняно рушником і залишаємо в теплому місці на 40 хвилин. Пишне тісто готове!