Оладки на молоці з дріжджами
(покроковий рецепт з фото)
Подивившись цей простий рецепт, як приготувати млинці на молоці з дріжджами, ви переконаєтеся, що вони - відмінний варіант для сніданку або полудня. Такі оладки завжди виходять пишними і пухнастими.
Часто готую ці оладки, так як в їх склад не входять яйця і масло. Їх можна смажити на мінімальній кількості рослинного масла, або на сухій сковороді з антипригарним покриттям.
Під час посту ви можете спокійно замінити молоко на воду, і вийде пісний варіант цих оладок. Вони залишаються такими ж пишними і смачними.
Готуйте з задоволенням!
- Борошно - 2 склянки
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 1, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки (для смаження)
Ось необхідні нам інгредієнти. Перед приготуванням зберіть всі складові за рецептом, відміряйте потрібну кількість.
Дріжджі і цукор розведіть в теплому молоці, відставте в тепле місце на 10 хвилин.
Просійте борошно, додайте дріжджі, що підійшли, сіль і все перемішайте виделкою до однорідності. Накрийте миску з тестом плівкою і залиште в теплому місці для підйому.
Через півгодини тісто добре піднялося.
Поставте сковороду на середній вогонь, змастіть її рослинним маслом. Тісто не перемішуйте! Беріть акуратно столовою ложкою по стінці миски і викладайте на сковороду. Обсмажте оладки з двох сторін до рум'яної.
Подавайте з улюбленим варенням або медом. Смачного!