Оладки без глютену
(покроковий рецепт з фото)
Безглютенової дієту вибирають все більше людей. Особливо голлівудські зірки. Зі свого раціону потрібно виключити пшеницю, жито, овес і ячмінь. Ось і мої оладки без глютену робляться з рисового борошна.
Глютен потрібно виключити з раціону в першу чергу тим, хто страждає чутливістю до глютену і на целіакію. Це проявляється в проблемах з кишечником, здутті живота і хронічною втомою. Прислухайтеся до свого організму. Спробуйте кілька днів харчуватися їжею, яка не містить глютен, якщо вам стане краще, звертайтеся до лікаря і підтверджуйте або спростовуйте діагноз. Не буду давати багато порад! Оладки без глютену на рисовому борошні дуже смачні! Можете замінити борошно горохової, або змішати їх в рівних пропорціях. Насолоджуйтесь смачними і поживними сніданками.
- Рисове борошно - 1, 5 склянки
- Порошок для випічки - 2 чайних ложки
- Льняна мука - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
Змішайте всі інгредієнти, крім рослинного масла. Замісити тісто.
У сковороді розігрійте олію. Налийте в сковороду трохи тесту.
Обсмажуйте з обох сторін, поки оладки без глютену не підрум'яняться.
Подавайте оладки без глютену з медом або варенням.