Рецепт Окунь під маринадом фото

Окунь під маринадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Риба та морепродукти , Морква , Окунь
Пісні страви , Рецепти сироїдіння
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Якщо хочеться чогось особливого на вечерю, зверніть увагу на те, як приготувати окунь під маринадом. Простий і доступний рецепт без надмірностей. При цьому блюдо може прикрасити будь-який святковий стіл.

Опис приготування:

Для приготування цієї страви рекомендую купувати філе морського окуня, щоб довго не морочитися з чищенням риби. Спеції регулюйте на свій розсуд, адже цілком можливо, що вам захочеться приготувати маринад поострее або ж навпаки - більш"ніжний" . Хай щастить!

  • Борошно - 1/2 склянки
  • Масло рослинне - 1/2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 350 грам
  • Томатна паста - 1 Склянка
  • Бульйон овочевий - 1 Склянка
  • Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Окунь - 400 грам (філе)
окунь під маринадом - фото крок 1
Філе окуня промийте, обсушити і порізати порційними шматочками. Присипте перцем і сіллю.
окунь під маринадом - фото крок 2
Обваляйте рибу в борошні, а потім обсмажте її на рослинній олії з обох сторін.
окунь під маринадом - фото крок 3
Лук подрібнюємо, морква трьом на тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого.
окунь під маринадом - фото крок 4
Кладемо томатну пасту і спеції. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин. Потім вливаємо бульйон і оцет. Доводимо до кипіння, додавши сіль і цукор. Через 5 хвилин знімаємо з вогню.
окунь під маринадом - фото крок 5
Розкладаємо рибу на тарілку. Зверху поливаємо її маринадом і відправляємо в холодильник на 3 годину.
окунь під маринадом - фото крок 6
Готову страву прикрашаємо зеленню.
окунь під маринадом - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти