Рецепт Окунь під маринадом фото

Окунь під маринадом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Морква, Окунь
Пісні страви, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Якщо хочеться чогось особливого на вечерю, зверніть увагу на те, як приготувати окунь під маринадом. Простий і доступний рецепт без надмірностей. При цьому блюдо може прикрасити будь-який святковий стіл.

Для приготування цієї страви рекомендую купувати філе морського окуня, щоб довго не морочитися з чищенням риби. Спеції регулюйте на свій розсуд, адже цілком можливо, що вам захочеться приготувати маринад поострее або ж навпаки - більш "ніжний" . Хай щастить!

  • Борошно - 1/2 склянки
  • Масло рослинне - 1/2 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Морква - 350 грам
  • Томатна паста - 1 Склянка
  • Бульйон овочевий - 1 Склянка
  • Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець - 1 щіпка
  • Обкладинка - 1 щіпка
  • Гвоздика - 1 щіпка
  • Окунь - 400 грам (філе)
окунь під маринадом - фото крок 1
Філе окуня промийте, обсушити і порізати порційними шматочками. Присипте перцем і сіллю.
окунь під маринадом - фото крок 2
Обваляйте рибу в борошні, а потім обсмажте її на рослинній олії з обох сторін.
окунь під маринадом - фото крок 3
Лук подрібнюємо, морква трьом на тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого.
окунь під маринадом - фото крок 4
Кладемо томатну пасту і спеції. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин. Потім вливаємо бульйон і оцет. Доводимо до кипіння, додавши сіль і цукор. Через 5 хвилин знімаємо з вогню.
окунь під маринадом - фото крок 5
Розкладаємо рибу на тарілку. Зверху поливаємо її маринадом і відправляємо в холодильник на 3 годину.
окунь під маринадом - фото крок 6
Готову страву прикрашаємо зеленню.
окунь під маринадом - фото крок 7
Смачного!

Схожі рецепти