Окунь під маринадом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо хочеться чогось особливого на вечерю, зверніть увагу на те, як приготувати окунь під маринадом. Простий і доступний рецепт без надмірностей. При цьому блюдо може прикрасити будь-який святковий стіл.
Для приготування цієї страви рекомендую купувати філе морського окуня, щоб довго не морочитися з чищенням риби. Спеції регулюйте на свій розсуд, адже цілком можливо, що вам захочеться приготувати маринад поострее або ж навпаки - більш "ніжний" . Хай щастить!
- Борошно - 1/2 склянки
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 350 грам
- Томатна паста - 1 Склянка
- Бульйон овочевий - 1 Склянка
- Оцет яблучний - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець - 1 щіпка
- Обкладинка - 1 щіпка
- Гвоздика - 1 щіпка
- Окунь - 400 грам (філе)
Філе окуня промийте, обсушити і порізати порційними шматочками. Присипте перцем і сіллю.
Обваляйте рибу в борошні, а потім обсмажте її на рослинній олії з обох сторін.
Лук подрібнюємо, морква трьом на тертці. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до золотистого.
Кладемо томатну пасту і спеції. Тушкуємо під кришкою на повільному вогні 15 хвилин. Потім вливаємо бульйон і оцет. Доводимо до кипіння, додавши сіль і цукор. Через 5 хвилин знімаємо з вогню.
Розкладаємо рибу на тарілку. Зверху поливаємо її маринадом і відправляємо в холодильник на 3 годину.
Готову страву прикрашаємо зеленню.
Смачного!