Обліпихова варення
(покроковий рецепт з фото)
Обліпихова варення - одне з найбільш корисних, так як ця ягода в своєму складі містить багато корисних речовин, які зберігаються навіть після варіння. Це хороша вітамінна добавка в зиязикай час.
Ділюся своїм рецептом, як приготувати варення з обліпихи. Взагалі, обліпихи варення потрапило до рідкісних ласощів, але я рекомендую обов'язково заготовлювати обліпиху, в тому числі і у вигляді варення! Є багато способів його приготувати, мій рецепт гарний тим, що ягода вариться недовго. В процесі зберігання воно може расслоиться і на поверхню піднятися корисне масло обліпихи. Це не зіпсує продукт, просто перемішайте його знову!
Це обліпихи варення допомагає підвищити стійкість організму і зміцнити імунітет.
- Обліпиха - 1 кілограм
- Цукор - 1, 5 кілограма
- Вода - 1 літр
Для приготування варення нам потрібно взяти обліпиху, цукор, воду.
Перебрати, помити, обсушити ягоди.
З води і цукру зварити сироп.
У гарячий сироп додати ягоди і настояти 4 годину.
Сироп злити, довести до кипіння, варити 10 хвилин. Додати ягоди і варити до готовності.
У готовому варення ягоди повинні стати прозорими. Варення розкласти по стерилізованим банкам. Добре простерилізувати варення в банках не менше 10хвилин.