Обліпихова варення на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви вирішите приготувати обліпихова варення на зиму за цим рецептом, то отримаєте дуже смачну і корисну заготовку. Ласощі виходить яскраве, ароматне, а приготування не займе багато часу.
Обліпиха - унікальна ягода, містить в собі величезну набір вітамінів і мікроелементів. До того ж обліпиха ще й дуже смачна! Обов'язково підготуйте таким чином ягоду, тим більше, що робиться це простіше простого!
- Обліпиха - 500 грам
- Цукор - 500 грам
Підготуйте всі інгредієнти.
Ягоду промийте, приберіть зайві листочки і гілочки.
Перекладіть ягоди в каструльку.
Додайте цукор і акуратно перемішайте. Залиште на кілька годин при кімнатній температурі. Я залишаю на ніч.
Потім на невеликому вогні постійно помішуючи доведіть варення до кипіння і проваріть протягом 5 хвилин, в процесі знімаючи утворилася пінку. Якщо ягода дала за ніч досить мало соку, то можна влити трохи води. Буквально 50-100 мл., не більше.
Готове обліпихи варення в гарячому вигляді розлийте по стерилізованим баночках і закрутіть стерильними кришками. У мене вийшло дві баночки об'ємом 250 мл. Баночки переверните, укутайте і залиште до охолодження, після чого приберіть в темне прохолодне місце на зберігання.
Вдалих заготовок!