Нуга з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)
Дуже солодкий, корисний і неймовірно смачний десерт хочу запропонувати вашій увазі. Перед вами досить простий варіант, як приготувати нугу з мигдалем.
Цей рецепт приготування нуги з мигдалем припаде до смаку справжнім ласунам. Десерт виходить дуже ніжним, а горіхи надають йому особливу пікантність. При бажанні додатково можна присипати зверху цукровою пудрою, наприклад, або просіяним через сито какао. Дуже смачно, обов'язково спробуйте.
- Мигдаль - 250 грам
- Мед - 100 грам
- Цукор - 400 грам
- Білки - 2 штуки
- Кукурудзяний сироп - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Для початку підсушіть в духовці або підсмажте на сухій сковороді горішки. Важливо часто їх помішувати, щоб вони не почали горіти. Паралельно підготуйте лист або велику форму, яку застеліть пергаментом, попередньо змащений маслом.
2. У невеликому сотейнику або каструлі з'єднайте цукор, сіль і сироп. Доведіть до кипіння і проваріть до повного розчинення. Є є термометр - це відмінно, стежте, поки температура не досягне 160 градусів.
3. У глибокій мисці почніть збивати білки. Вони повинні вийти з щільними піками. В окремій ємності прогрійте мед і влийте його гарячим тонкою цівкою в білки.
4. На максимальній швидкості збивайте близько хвилини, потім тонкою цівкою влийте киплячий сироп і продовжуйте збивати. Акуратно додайте горіхи і перемішайте. Ось і весь варіант, як зробити нугу з мигдалем. Тепер перекладіть масу на пергамент і розрівняйте.
5. Ще один лист змастіть маслом і викладіть зверху. Усе, можна залишити для застигання приблизно на 10-14 годин. Коли нуга з мигдалем в домашніх умовах готова, акуратно зніміть пергамент і наріжте невеликими порційними шматочками.