Рецепт Нуга з мигдалем фото

Нуга з мигдалем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Горіхи
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей
Десерти
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Дуже солодкий, корисний і неймовірно смачний десерт хочу запропонувати вашій увазі. Перед вами досить простий варіант, як приготувати нугу з мигдалем.

Опис приготування:

Цей рецепт приготування нуги з мигдалем припаде до смаку справжнім ласунам. Десерт виходить дуже ніжним, а горіхи надають йому особливу пікантність. При бажанні додатково можна присипати зверху цукровою пудрою, наприклад, або просіяним через сито какао. Дуже смачно, обов'язково спробуйте.

  • Мигдаль - 250 грам
  • Мед - 100 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Білки - 2 штуки
  • Кукурудзяний сироп - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
нуга з мигдалем - фото крок 1
1. Для початку підсушіть в духовці або підсмажте на сухій сковороді горішки. Важливо часто їх помішувати, щоб вони не почали горіти. Паралельно підготуйте лист або велику форму, яку застеліть пергаментом, попередньо змащений маслом.
нуга з мигдалем - фото крок 2
2. У невеликому сотейнику або каструлі з'єднайте цукор, сіль і сироп. Доведіть до кипіння і проваріть до повного розчинення. Є є термометр - це відмінно, стежте, поки температура не досягне 160 градусів.
нуга з мигдалем - фото крок 3
3. У глибокій мисці почніть збивати білки. Вони повинні вийти з щільними піками. В окремій ємності прогрійте мед і влийте його гарячим тонкою цівкою в білки.
нуга з мигдалем - фото крок 4
4. На максимальній швидкості збивайте близько хвилини, потім тонкою цівкою влийте киплячий сироп і продовжуйте збивати. Акуратно додайте горіхи і перемішайте. Ось і весь варіант, як зробити нугу з мигдалем. Тепер перекладіть масу на пергамент і розрівняйте.
нуга з мигдалем - фото крок 5
5. Ще один лист змастіть маслом і викладіть зверху. Усе, можна залишити для застигання приблизно на 10-14 годин. Коли нуга з мигдалем в домашніх умовах готова, акуратно зніміть пергамент і наріжте невеликими порційними шматочками.

Схожі рецепти