Рецепт Горіхова нуга фото

Горіхова нуга
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Дієтичне харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, Десерт, Полудень
Десерти

Смачна горіхова нуга відмінно урізноманітнює ваші десерти. Її люблять усі без винятку, тому ви точно не прогадаєте, зробивши її. Дивіться, як приготувати горіхову нугу в домашніх умовах.

Напевно, ви такого ще не готували. Домашня нуга відмінно підійде як десерт як в свята, так і в будні дні. Розповім, як приготувати горіхову нугу.

  • Мед - 5 Ст. Ложок
  • Арахіс - 300 грам (можна використовувати будь-які горіхи)
  • Цукор - 300 грам
  • Яєчний білок - 2 штуки
  • Ванільний цукор - 1 штука
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Вода - 50 мілілітрів
горіхова нуга - фото крок 1
Викладаємо арахіс на тарілку і розрівнюємо рівним шаром. Відправляємо в мікрохвильовку на 3 хвилини, після цього очищаємо від лушпиння. Після цього починаємо готувати сироп, змішавши мед, воду і цукор. Отриману суміш ставимо варитися на повільному вогні, а як тільки закипить - продовжуємо варити ще 10-14 хвилин і вимикаємо. Сдеть хочу зробити акцент на тому, що горіхи ви в принципі можете брати будь-які. Подрібнювати їх або залишати цілими - справа смаку.
горіхова нуга - фото крок 2
Починаємо збивати яєчні білки з допомогою міксера до утворення піни. Як тільки вона з'явиться, вливаємо лимонний сік і додаємо ванілін. Після цього, як сироп приготується, починаємо додавати і його. Вливайте сироп поступово, тонкою цівкою. У підсумку ви отримаєте густу масу, яку необхідно буде ще збивати близько 15 хвилин.
горіхова нуга - фото крок 3
І ось тільки зараз додаємо заготовлений арахіс в нашу суміш. Перемішуємо всю масу за допомогою звичайної ложки. Суміш буде дуже густий, тому необхідно буде докласти додаткових зусиль. Виливаємо її невеликим шаром в будь-яку зручну форму і ставимо в морозилку на ніч. Нуга готова, можете розрізати її на шматочки. Смачного!

Схожі рецепти