Горіхова нуга
(покроковий рецепт з фото)
Смачна горіхова нуга відмінно урізноманітнює ваші десерти. Її люблять усі без винятку, тому ви точно не прогадаєте, зробивши її. Дивіться, як приготувати горіхову нугу в домашніх умовах.
Напевно, ви такого ще не готували. Домашня нуга відмінно підійде як десерт як в свята, так і в будні дні. Розповім, як приготувати горіхову нугу.
- Мед - 5 Ст. Ложок
- Арахіс - 300 грам (можна використовувати будь-які горіхи)
- Цукор - 300 грам
- Яєчний білок - 2 штуки
- Ванільний цукор - 1 штука
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Вода - 50 мілілітрів
Викладаємо арахіс на тарілку і розрівнюємо рівним шаром. Відправляємо в мікрохвильовку на 3 хвилини, після цього очищаємо від лушпиння. Після цього починаємо готувати сироп, змішавши мед, воду і цукор. Отриману суміш ставимо варитися на повільному вогні, а як тільки закипить - продовжуємо варити ще 10-14 хвилин і вимикаємо. Сдеть хочу зробити акцент на тому, що горіхи ви в принципі можете брати будь-які. Подрібнювати їх або залишати цілими - справа смаку.
Починаємо збивати яєчні білки з допомогою міксера до утворення піни. Як тільки вона з'явиться, вливаємо лимонний сік і додаємо ванілін. Після цього, як сироп приготується, починаємо додавати і його. Вливайте сироп поступово, тонкою цівкою. У підсумку ви отримаєте густу масу, яку необхідно буде ще збивати близько 15 хвилин.
І ось тільки зараз додаємо заготовлений арахіс в нашу суміш. Перемішуємо всю масу за допомогою звичайної ложки. Суміш буде дуже густий, тому необхідно буде докласти додаткових зусиль. Виливаємо її невеликим шаром в будь-яку зручну форму і ставимо в морозилку на ніч. Нуга готова, можете розрізати її на шматочки. Смачного!