Рецепт Нуга домашня фото

Нуга домашня
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Яйця , Горіхи , Мед
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , Полудень , День народження
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу запропонувати вашій увазі простий рецепт, як приготувати нугу домашню. Вам напевно сподобається такий спосіб, готується ласощі дуже просто і легко ріжеться ножем.

Опис приготування:

Домашня нуга виходить дуже смачною. Різати її можна просто нарізати ножем. Навіть якщо вона була у вас в морозилці, то вона не стає крижаною. Горіхи можна використовувати будь-які: арахіс, волоські, мигдаль, fistashki… Можна, можливо, звичайно, сформувати нугу і просто в фользі, вистелив форму, але мені більше подобається в вафельних коржах, так її зручніше різати.

  • Цукор - 300 грам
  • Мед - 5 Ст. Ложок
  • Яєчні білки - 2 штуки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Цукор ванільний - 10 грам
  • Горіхи - 300 грам (у мене арахіс)
  • Вафельні коржі - 4 штуки
1
Сирі горіхи поставте в мікрохвильовку на 3 хвилини. Коли охолонуть, зніміть з них лушпиння.
2
Змішайте цукор, воду і мед. Доведіть до кипіння і готуйте хвилин 10-12. Якщо у вас є кухонний термометр, то температура повинна бути 140 градусів.
3
Тим часом збийте білки до твердих піків. Коли вони вже трошки почнуть застигати, додайте лимонний сік і ванільний цукор.
4
Продовжуючи збивати білки на високій швидкості, влийте гарячий сироп.
5
В результаті ця маса повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази і стати тягучою. Для цього може знадобитися 15 хвилин.
6
Додайте горіхи і перемішайте ложкою. Це досить складно, оскільки маса дуже тягуча.
7
Викладіть цю масу на вафельний корж, використовуючи формувальне кільце. Накрийте зверху другим коржем. І поставте в холодильник застигати.
8
Перед подачею наріжте. Смачного!

Схожі рецепти