Рецепт Нуга домашня фото

Нуга домашня
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Яйця, Горіхи, Мед
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, Полудень, День народження
Солодке, Десерти

Хочу запропонувати вашій увазі простий рецепт, як приготувати нугу домашню. Вам напевно сподобається такий спосіб, готується ласощі дуже просто і легко ріжеться ножем.

Домашня нуга виходить дуже смачною. Різати її можна просто нарізати ножем. Навіть якщо вона була у вас в морозилці, то вона не стає крижаною. Горіхи можна використовувати будь-які: арахіс, волоські, мигдаль, fistashki… Можна, можливо, звичайно, сформувати нугу і просто в фользі, вистелив форму, але мені більше подобається в вафельних коржах, так її зручніше різати.

  • Цукор - 300 грам
  • Мед - 5 Ст. Ложок
  • Яєчні білки - 2 штуки
  • Лимонний сік - 1 Чайна ложка
  • Цукор ванільний - 10 грам
  • Горіхи - 300 грам (у мене арахіс)
  • Вафельні коржі - 4 штуки
1
Сирі горіхи поставте в мікрохвильовку на 3 хвилини. Коли охолонуть, зніміть з них лушпиння.
2
Змішайте цукор, воду і мед. Доведіть до кипіння і готуйте хвилин 10-12. Якщо у вас є кухонний термометр, то температура повинна бути 140 градусів.
3
Тим часом збийте білки до твердих піків. Коли вони вже трошки почнуть застигати, додайте лимонний сік і ванільний цукор.
4
Продовжуючи збивати білки на високій швидкості, влийте гарячий сироп.
5
В результаті ця маса повинна збільшитися в обсязі в 2-3 рази і стати тягучою. Для цього може знадобитися 15 хвилин.
6
Додайте горіхи і перемішайте ложкою. Це досить складно, оскільки маса дуже тягуча.
7
Викладіть цю масу на вафельний корж, використовуючи формувальне кільце. Накрийте зверху другим коржем. І поставте в холодильник застигати.
8
Перед подачею наріжте. Смачного!

Схожі рецепти