Новорічний салат «шишка»
(покроковий рецепт з фото)
Новорічний салат "шишка" відмінно виглядає на святковому столі, його можна сплутати з прикрасами. Готується салат з курячого м'яса, він дуже ніжний і приємний на смак. Салат треба готувати напередодні.
Новорічний салат "шишку" можна робити як з відвареного курячого філе, так і з копченого, покупного. Куряче філе вариться хвилин 20-25. В першому випадку, щоб смак салату ні прісним, обов'язково додавайте цибулю і солоний огірок, не забудьте також про спеції. Якщо берете копчену грудку, то тоді смак салату задає саме цей продукт. Салат можна укласти шарами, за типом оселедця під шубою, а можна все змішати і сформувати шишку. Салат повинен постояти в холодильнику хоча б пару годин. Прикрасити її потрібно мигдалем і гілочками зелені. Успіхів і приємного апетиту!
- Грудка куряча - 400 грам
- Цибуля - 1 штука
- Яйце - 3 штуки
- Картопля - 4 штуки
- Сир - 150 грам
- Горіхи волоські - 100 грам
- Мигдаль - 200 грам
- Майонез - 500 грам
- Кукурудза консервована - 350 грам
- Огірок солоний - 2 штуки (по бажанню)
- Морква - 1-2 штук
Відварити куряче філе і дрібно порізати.
Відварити овочі і також їх подрібнити.
Сир натріть на тертці.
Гриби можна взяти консервовані і порізати їх подрібніше.
Цибуля обсмажте і покладіть на картоплю.
Всі підготовлені продукти складіть в миску і змішайте з майонезом.
Сформуйте на блюді три шишки.
Шишки добре змастіть майонезомі декаріруйте мигдальними горіхами і гілочками зелені.