Новорічні маффіни з цукровою глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Набридли торти і тістечка? Тоді приготуйте до свята смачні незвичайні мафіни. Цей десерт оцінять навіть ті, хто до солодкого байдужий! Приготувати їх не так і складно, у вас все вийде.
У цих маффінів ідеально збалансовано поєднання шоколадного смаку і кислинка журавлини. Маффіни виходять повітряними, соковитими і в міру солодкими. Готуються вони швидко і легко, підійдуть як десерт абсолютно до будь-якого свята. А що стосується прикраси, включайте фантазію і робіть все, що завгодно. Смачного!
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 150 грам
- Цукрова пудра - 225 грам
- Борошно - 150 грам
- Журавлина - 150 грам (заморожена)
- Молоко - 125 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Какао-порошок - 5 Ст. Ложок
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Вода - 4 Ст. Ложки
Складові, які будуть потрібні нам для приготування мафінів.
Масло необхідно розтопити в молоці і потім перетерти з цукром.
До отриманої маси додаємо яйця і збиваємо.
Додаємо борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо до однорідності.
Додаємо в тісто журавлину і вимішуємо.
Розкладаємо тісто по формах. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Перевіряємо маффіни на готовність сухий зубочисткою, вона повинна бути сухою.
Поки маффіни трохи остигають, приготуємо глазур. Цукрову пудру розчинити в 4 ст. Ложках води і злегка підігріти.
Отриману глазур наносимо на мафіни. Зверху можна посипати кольоровою кондитерської посипкою.
Наш новорічний десерт готовий, можна подавати до столу!