Яблучний пиріг з цукровою глазур'ю
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування пирога з яблуками і цукровою глазур'ю.
Пиріг добре подавати з ванільним морозивом або злегка підсолодженими збитими вершками. Замість яблук можна спробувати використовувати груші.
- Мука - 1 Склянка
- Цукор - 1/2 склянки(1 ç.l. - в тісто, інше - в начинку)
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 120 грам(90 - в тісто, 30 г - в начинку)
- Вода - 3 1/2 Ст. Ложки
- Яблука - 900 грам
1. Вершкове масло нарізати кубиками. Змішати борошно, цукор і сіль у великій мисці, додати 2 столові ложки вершкового масла. Перемішати міксером. Додати масло, що залишилося, перемішати міксером, поки суміш не буде нагадувати великі крихти. Додати воду і перемішати тісто руками. Додати ще одну столову ложку води, якщо необхідно. Сформувати з тіста диск і поставити в холодильник принаймні на 30 хвилин. На злегка посипаною борошном поверхні розкачати тісто в коло 3 мм завтовшки. Посипати коло борошном з обох сторін, стряхнувши надлишки.
2. Викласти тісто в змащену маслом форму для пирога або на пергамент на деку. Розігріти духовку до 200 градусів.
3. Яблука очистити від шкірки, серцевини і нарізати скибочками. Викласти яблука поверх тесту у формі кільця, починаючи від краю, щоб скибочки перекривали один одного. Залиште недоторканими 5 см тесту від країв.
4. Висить над формою тісто загорнути всередину, закриваючи наполовину скибочки яблук.
Змастити пиріг (тісто і яблука) розтопленим вершковим маслом, посипати 2 столовими ложками цукру тісто, кінець і 3 столовими ложками цукру яблука.
Змастити пиріг (тісто і яблука) розтопленим вершковим маслом, посипати 2 столовими ложками цукру тісто, кінець і 3 столовими ложками цукру яблука.
5. Випікати пиріг в центрі духовки, поки яблука не стануть м'якими, а краю карамельного або темно-золотистого кольору, близько 45 хвилин.
6. Зробити глазур. Помістити шкірку і серцевину від очищених яблук в каструлю разом з цукром. Налити в досить води, щоб вона покривала яблука, і тушкувати 25 хвилин. Процідити сироп через марлю.
Прибрати пиріг з духовки і дати охолонути протягом 15 хвилин. Полити цукровою глазур'ю, нарізати на скибочки і подавати.