Ніжні булочки з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Рецептів, як приготувати булочки з родзинками безліч у всесвітній павутині. Хочу додати ще один, на який рекомендую вам звернути увагу. Рецепт простий і завдяки йому виходять дуже смачні булочки.
Моя дочка дуже любить булочки. Особливо на полуденок або на вечерю з теплим молоком. Ще я якось спекла такі булочки на Великдень. Вийшло супер смачне здобне тісто з родзинками, всі залишилися задоволені. Рекомендую спробувати спекти такі здобні булочки і вам. Впевнена, ви захочете приготувати ще не один раз.
- Молоко - 300 мілілітрів(250 мл - для тіста, 50 мл - для глазурі)
- Борошно - 550 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
- Дріжджі сухі - 20 грам
- Маргарин - 100 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 100 грам
- Ізюм - 80 грам
- Пудра цукрова - 30 грам
У підігріте молоко всипте столову ложку цукру і дріжджі. Залиште опару в теплому місці на 20 хвилин.
У невеликому сотейнику розтопіть маргарин і розчиніть в ньому цукровий пісок.
У чашу міксера вилийте розтоплений маргарин і поступово збиваючи Відведіть туди ж жовтки.
Ізюм залийте окропом і залиште набухати.
Через кілька хвилин злийте воду і промокніть паперовими серветками.
Змішайте родзинки з невеликою кількістю борошна.
У підняти опару відправте суміш маргарину і поступово введіть просіяне борошно.
Поки тісто рідке, додайте родзинки і добре вимішайте тісто руками.
Готове тісто залиште на півгодини в теплому місці.
Після закінчення часу викладайте булочки на деко, застелений пергаментним папером. Поставте в духовку на мінімальному вогні і тримайте 20-25 хвилин з відкритими дверцятами духової шафи. Після того, як булочки збільшаться в розмірі, випікайте їх на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Коли булочки вже будуть готові, змастіть глазур'ю з молока і цукрової пудри і поставте деко в ще гарячу, але вимкненому духовку на 5 хвилин.