«Наполеон» для 15 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Шалено смачний десерт можна створити за 15 хвилин, якщо у вас під рукою є охолоджений крем і коржі для торта "наполеон" . Безумовно, ласощі краще залишити на ніч для просочування в холодильнику.
Який же соковитий і апетитний торт "наполеон" може вийти навіть з готових магазинних коржів при нестачі вільного часу! Десерт буде танути в роті, якщо ви не пошкодуєте ароматного крему і переслоіть коржі від душі. Не забувайте про чай або кава, без них солодкий стіл неможливий.
- Коржі для торта - 6 штук (магазинні)
- Молоко - 800 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Жовток - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 2 щіпки
- Ванільний ароматизатор - 3 краплі
- Сік лимонний - 0, 5 чайних ложки
- Борошно - 3 Ст. Ложки (без верху)
- Вершкове масло - 100 грам
Жовтки відокремте від білків, висипте їх в миску або відразу ж в ківш (якщо у вас віночок не металева). Додайте цукор, сіль і ретельно збийте до побіління маси.
Потім влийте трохи холодного молока, приблизно 100 мл., і перемішайте масу. Після влийте і решту молока, ще раз перемішайте, ретельно піднімаючи з дна яєчну суміш.
Помістіть ємність на плиту, включаючи помірний нагрів. Приготуйте заварний крем, помішуючи вміст ємності віночком до потрібної густоти.
Вилийте заварний крем в глибоку миску, накрийте харчовою плівкою стик в стик, щоб зверху на ньому не утворилася плівка. Прохолодний.
Зберіть весь торт, обмажте зверху кремом і присипте його крихтою. Помістіть в холодильник і дайте просочитися приблизно 6-8 годин.