Начинка з яблук на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную рецепт заготовки яблук для начинки пирогів і пиріжків на зиму. Просто, швидко і смачно.
Незважаючи на те, що яблука є в продажу цілий рік, мати під рукою готову начинку для пирогів, пиріжків, рулетка, млинців дуже зручно. Рецепт начинки з яблук досить простий, але вимагає роз'яснення з деяких нюансів. Яблука для начинки можна брати не тільки ідеально цілі і рівні. Підійдуть і злегка прим'яті. Звичайно зовсім гнилі і червиві брати не варто. Плоди потрібні твердих сортів, які не розварюються через п'ять хвилин. Чистити яблука чи ні, вирішувати вам. Але якщо шкірка дуже тверда, то краще почистити.
- Яблука - 1000 грам
- Цукор - 250 грам
Підготуйте яблука і цукор.
Яблука помийте і розріжте на чотири частини.
Видаліть серцевину з насінням.
Наріжте яблука невеликими шматочками.
Викладіть нарізані яблука в каструлю.
Насипте в каструлю цукор.
Перемішайте нарізані яблука з цукром. Дайте постояти 20-30 хвилин, щоб виділився сік.
Поставте каструлю на вогонь. Доведіть вміст до кипіння і варіть 15-20 хвилин на невеликому вогні.
Готову начинку розкладіть в стерилізовані банки, закатати кришками і зберігайте в прохолодному приміщенні.